Λονδίνο bye: αυλαία απόψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τι περιλαμβάνει η τελευταία μέρα και μίνι απολογισμός της διοργάνωσης

Λονδίνο bye: αυλαία απόψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την Ολυμπιακή Φλόγα αποχαιρετά απόψε το Λονδίνο, δίνοντας την σκυτάλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Αγώνες του 2016. Κάποιοι αθλητές θα πάνε… τρέχοντας στην τελετή λήξης, αφού σήμερα διεξάγονται οι τελικοί ουκ ολίγων αγωνισμάτων, ενώ ο απολογισμός βρίσκει νικητές τον Michael Phelps, τον Usain Bolt, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τροχάδην οι αθλητές στην τελετή λήξης

Η αγωνιστική δράση θα κρατήσει μέχρι να πέσει η αυλαία: τελικούς σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο ανδρών, Μαραθώνιο, τελικούς σε πυγμαχία και πάλη, ποδηλασία και πένταθλο γυναικών περιλαμβάνει το σημερινό «μενού».

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί σήμερα από τον Κώστα Πούλιο στον Μαραθώνιο (ξεκινά στις 13:00) και τον Περικλή Ηλία στην ορεινή ποδηλασία (15:30).

Με πολλή μουσική το bye bye

Η αυλαία των Αγώνων θα πέσει στις 23:00 (ώρα Ελλάδας), σε μία τελετή όλο μυστικά, όπως και εκείνη της έναρξης, που αναμένεται να παρακολουθήσουν 80.000 άνθρωποι εντός του σταδίου και περίπου 900 εκατομμύρια από τους καναπέδες τους σε όλο τον κόσμο.

«Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής» τιτλοφορείται η τελετή, στην οποία θα λάβουν μέρος 4.000 εθελοντές και γνωστά ονόματα της μουσικής, μεταξύ των οποίων οι Spice Girls (που επανενώθηκαν για τον σκοπό αυτό), George Michael, Blur και Madness.

Οι αθλητές δεν θα παρελάσουν ανά εθνικότητα αλλά όλοι μαζί, στέλνοντας το μήνυμα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενώνουν τον κόσμο, ενώ ο Ζακ Ρογκ θα ανακοινώσει την λήξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων και ο δήμαρχος του Λονδίνου θα παραδώσει την Ολυμπιακή σημαία σε εκείνον του Ρίο, αφού υψωθούν οι σημαίες της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Βραζιλίας.

Phelps και Bolt οι… ιστορικοί

Μεγάλοι κερδισμένοι της διοργάνωσης είναι ο Michael Phelps και ο Usain Bolt, που έγραψαν ιστορία με τα μετάλλιά τους, στην «μάχη» των οποίων πρώτευσαν ΗΠΑ και Κίνα.

Ο Αμερικανός κολυμβητής «έπιασε» τα 22 Ολυμπιακά μετάλλια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Αγώνων που έκανε το νταμπλ –με χρυσό στα 100 και τα 200 μ.- σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς.

ΗΠΑ και Κίνα «σάρωσαν» τα μετάλλια και σε αυτή τη διοργάνωση, με την πρώτη να έχει έως αυτή τη στιγμή 102 συνολικά (44 χρυσά, 29 ασημένια, 29 χάλκινα) και την δεύτερη 87 (38 χρυσά, 27 ασημένια, 22 χάλκινα). Τo top3 συμπληρώνει η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, με 62 μετάλλια στο σύνολο.

Και μπορεί οι Έλληνες αθλητές να μην ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να... περιοριστήκαμε στα χάλκινα, με τις προσπάθειές τους, όμως, απέδειξαν πως ο ελλη��ικός αθλητισμός ξέρει να αγωνίζεται και να βάζει τις βάσεις για το μέλλον.

Από τον μίνι απολογισμό δεν μπορεί να λείπει ο Παύλος Κοντίδης, ο 22χρονος ιστιοπλόος που χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top