Μεγάλες αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μετά την αποτυχία της προηγούμενης ρύθμισης της κυβέρνησης

Αλλαγές έρχονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό αφού εδώ και εννέα μήνες κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό στάδιο και να κουρέψουν τα χρέη τους μόλις…  42 επιχειρήσεις από τις 400.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση!  

Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το υπουργείο Οικονομίας διαπίστωσε την αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και μετά από συμφωνία με την τρόικα προωθεί τις εξής αλλαγές:

-Τη δυνατότητα να ρυθμιστούν οφειλές του 2017 και όχι μόνο του 2016

-Την αύξηση του ορίου των οφειλών από 50.000 σε 125.000 ευρώ.

- Την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από Εφορία και ΕΦΚΑ σε περίπτωση υποβολής αίτησης για διμερή διαπραγμάτευση.

Επίσης θα προβλέπεται η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών που κατασχέθηκαν από το δημόσιο και ιδιώτες.

Καταργείται παράλληλα η απαίτηση προσκόμισης δικαιολογητικών, εφόσον οι πληροφορίες βρίσκονται ήδη ηλεκτρονικά στη σχετικής πλατφόρμας από Εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα προσκόμισης δικαιολογητικών και μετά την υποβολή της αίτησης.

Ενδεικτικό της αποτυχίας είναι πως από τους 11.000 ελεύθερους επαγγελματίες που προσπάθησαν να μπουν στη ρύθμιση που άνοιξε τον Φεβρουάριο, οι 6.000 συγκέντρωσαν τα κριτήρια,  όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει ούτε ένας να τακτοποιήσει τα χρέη του.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top