Αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θέρμανσης

Ποια είναι τα δύο βασικά σενάρια για τα κριτήρια χορήγησης και τον αριθμό των δικαιούχων

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο.

Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να προσανατολίζεται σε περιορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και το νωρίτερο την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι σχετικές   ανακοινώσεις, όπως μετέδωσε  ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου.

 Το σχετικό  κονδύλι για φέτος αναμένεται να είναι  μειωμένο κατά 50% περίπου σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς θα μειωθεί στα 55-60 εκ. ευρώ και εκεί οφείλεται το αναμενόμενο «ψαλίδισμα» είτε στο ποσό είτε στον αριθμό των δικαιούχων.      

Τα βασικά σενάρια συγκεκριμένα είναι δύο:

  1. Να πάρουν το ίδιο επίδομα πολύ λιγότεροι δικαιούχοι με συμπίεση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στα όρια της φτώχειας
  2. Να πάρουν «ψαλιδισμένο» το επίδομα οι ίδιοι δικαιούχοι, δηλαδή γύρω στους 550.000 πολίτες.  

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει αλλαγή των γεωγραφικών κριτηρίων και να υπάρξει πριμοδότηση των ορεινών περιοχών.

Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση όμως στα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος έχει «βουλιάξει» τις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες είναι λιγότερες κατά 20% σε σχέση με  πέρσι, ενώ και η τιμή του πετρελαίου είναι κατά  5 λεπτά υψηλότερη φέτος.                  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top