Φυσικό αέριο: Έκρηξη αιτήσεων για αυτόνομη εγκατάσταση – Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης

Υπερδιπλαστιάστηκαν οι συνδέσεις σε σχέση με το 2016 - Ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα / Πρώτη ανάρτηση: 18:34

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης στο φυσικό αέριο

Πρωτοφανής έκρηξη στις αιτήσεις για εγκατάσταση του φυσικού αερίου σημειώθηκε το πρώτο εννιάμηνο του 2017, ξεπερνώντας έτσι και ακόμη και τους στόχους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.

Αφενός, η νομοθετική ρύθμιση που διευκόλυνε την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης, το οποίο επιλέγει πλέον η πλειοψηφία των καταναλωτών, και αφετέρου η επιδότηση της εγκατάστασης από την ΕΔΑ συνετέλεσαν στο να υπερδιπλασιαστούν οι συνδέσεις σε σχέση με το 2016!

Ήδη, 17.500 νέα νοικοκυριά έχουν υπογράψει σύμβαση σύνδεσης στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική μέσα στο 9μηνο του 2017, με την ΕΔΑ να μιλά για 20.000 ως το τέλος του έτους.

Το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 9/10 λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού και -όπως τονίζουν από την Εταιρεία Διανομής Αερίου- ήδη η ατζέντα του κατασκευαστικού προγραμματισμού (δηλαδή των νέων συνδέσεων που θα γίνουν) είναι κλεισμένη ως το τέλος του έτους! 

Η επιτυχία του προγράμματος οδήγησε την ΕΔΑ στην απόφαση να ετοιμάσει και νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης για συνδέσεις που θα προγραμματιστούν εντός του 2018, το οποίο και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όπως διευκρίνισαν από την εταιρεία στο star.gr, οι όροι του νέου πρόγραμματος δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα.

Αναλυτικά:

 

Του Πέτρου Κατσαβριά

pkatsavrias@star.gr

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top