Κόντρα χωρίς τέλος στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Τσίπρας: Ο Ιγγλέσιας δεν πήρε σπίτι με offshore - Μητσοτάκης: Συνεργαστήκατε με τη Χρυσή Αυγή

Συνέχεια στην εφ΄όλης της ύλης μεταξύ τους κόντρα στις πρωτολογίες τους, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για την περίοδο μετά τα μνημόνια, έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. κατά τη δευτερολογία τους.    

 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει από πού θα καλυφθεί το κενό από τη μείωση της φορολογίας που δηλώνει ότι θα εφαρμόσει. «Κι εγώ μαζί σας και παρακάτω να πέσει η φορολογία. Αλλά μπορείτε να μου πείτε κ. Μητσοτάκη πώς θα καλύψετε το κενό;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας   

Ρώτησε επίσης τον  πρόεδρο της ΝΔ «πόσα σχολεία θα κλείσετε; Πόσα νοσοκομεία; Πόσους θα απολύσετε; Πόσο "πλεονάζον" προσωπικό γιατρών;»,  ενώ τον κάλεσε να  απαντήσει και για το εάν επιμένει στην άποψή του περί μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αντί για μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, που όπως είπε συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τη δευτερολογία του με προσωπική επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, ως απάντηση στα όσα ανέφερε προηγουμένως για το σπίτι με πισίνα του «ομοϊδεάτη» με τον ΣΥΡΙΖΑ αρχηγού των Podemos Ιγγλέσιας. «Ήρθατε εδώ να μας πείτε για τον Ιγκλέσιας που πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι. Δεν αγόρασε σπίτι με offshor, ούτε αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου, ούτε αγόρασε σπίτι δίπλα στον Χριστοφοράκο» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκλεισε τη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη με τη φράση «με τις υγείες σας» !

Μητσοτάκης: Εσείς ρίξατε μαζί με τη Χρυσή Αυγή την κυβέρνηση Σαμαρά και κυβερνάτε με τους ΑΝΕΛ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη δευτερολογία του ότι είναι καλοδεχούμενη η καταδίκη των σημερινών απειλών του Ρουβίκωνα εις βάρος του από τον κ. Τσίπρα αλλά τον κατηγόρησε για «επιλεκτική ανοχή»,    

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στη συνέχεια στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ  για αναφορά μόνο στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα και όχι και της ακροδεξιάς βίας:  «Kαταδικάσαμε αμέσως την επίθεση στον κ. Μπουτάρη σαν φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων που πρέπει να συλληφθούν αμέσως. Ή δεν σας ενημερώνουν οι συνεργάτες σας ή ψεύδεστε συστηματικά».

Πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφοντας τις κατηγορίες:

«Εσείς ρίξατε μαζί με τη Χρυσή Αυγή την κυβέρνηση Σαμαρά. Και εσείς θέλατε να αλλάξετε μαζί με τη Χρυσή Αυγή τον εκλογικό νόμο, με τον κ. Βούτση να προσμετρά τις ψήφους της σε δηλώσεις του στους αναγκαίους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.  Εσείς συγκυβερνάτε με τους ΑΝΕΛ και όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο… Είναι ξεκάθαρα δεξιά της ΝΔ».

Η αναφορά πάντως του κ. Μητσοτάκη στις δηλώσεις Βούτση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, που αρνήθηκε ότι έχει πει κάτι τέτοιο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να υπόσχεται ότι θα βρει τις συγκεκριμένες  δηλώσεις  και θα του τις παραδώσει.        

Γεννηματά προς Τσίπρα Έχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ

 

\

«Οι μόνοι που έχουν καθαρή έξοδο είναι οι εταίροι και οι δανειστές» τόνισε στη δευτερολογία της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία  πρόσθεσε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα: «Έχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση «έχει βάλει θηλιά στο λαιμό της χώρας και αυτό δεν σας ενδιαφέρει καθόλου».

Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός περί ανοχής στην ακροδεξιά, η κ. Γεννηματά τον κατηγόρησε για  «πολιτική πρεσβυωπία» και διερωτήθηκε όσον αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες: «Τους ακροδεξιούς δίπλα σας δεν τους βλέπετε;»

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top