Βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή ο Πικραμμένος: Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου

Στουρνάρας: Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου

Με τρεμάμενη φωνή και φανερά βουρκωμένος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Novartis ο Παναγιώτης Πικραμμένος, o οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 16 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2012.

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας για να απαντήσω σε μια κατηγορία ότι δήθεν έλαβα χρήματα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Οι κατηγορίες είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος, ο οποίος έχει διατέλέσει και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο οποίος χειροκροτήθηκε όταν είπε απευθυνόμενος στην Ολομέλεια: «Έχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου, όλα αυτά τα χρόνια;».

«Ειλικρινά περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Γιατί δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: Ευθεία επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά: Μας απειλεί με φυσική εξόντωση;

Όπως εξήγησε, επί πρωθυπουργίας του «δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε καμία πράξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο κ. Φρουζής (σ.σ. πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα) είχε στείλει και εξώδικο στον τότε υπουργό Υγείας!» είπε ο κ. Πικραμμένος.

Διαβάστε ακόμη: Το υπόμνημα Αβραμόπουλου για τη Novartis – Τι αναφέρει

«Να παρακαλέσω να πάει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδωθώ άσπιλος στην κοινωνία» κατέληξε ο κ. Πικραμμένος, φανερά συγκινημένος.

Στουρνάρας: Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται

Τον κύκλο των καταθέσεων από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είχε ανοίξει ο Γιάννης Στουρνάρας, του οποίου επίσης η ομιλία ήταν «φορτισμένη».

«Δίστασα προς στιγμήν αν θα ζητούσα να μιλήσω ή θα σας έστελνα υπόμνημα. Αλλά η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ)» είπε ο κ. Στουρνάρας. 

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η σύζυγός του και η εταιρεία της έχουν συκοφαντηθεί χυδαία και υπογράμμισε πως ουδέποτε η MindWork (η εταιρεία της συζύγου του) έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη: Της...κάλπης στη Βουλή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν ψηφοφορία και για Κουρουμπλή - «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν» είπε και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό μου για τις επιθέσεις που υφίσταται επειδή είναι παντρεμένη μαζί μου».

«Σε σχέση με την πρόταση για την άσκηση δίωξης που με αφορά: Προτείνω να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας, που θα το εξετάσει και θα το στείλει στην Ολομέλεια. Μάταια ζητώ εδώ και εβδομάδες να μου δείξουν τις αποφάσεις μου αλλά δεν υπάρχουν» σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

«Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top