Ευθεία επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά: Μας απειλεί με φυσική εξόντωση;

Τόνισε πως δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

O αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «γελοία και ανήθικα ψέματα κάποιων» και τόνισε πως πιστεύει ότι για κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα δεν θα προκύψει τίποτα εις βάρος τους.

Ο ίδιος είπε πως «το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά», τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις και αντιπερισπασμό.

«Στο θέμα απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει διαγραφεί. Εγώ θεωρώ ότι ούτε η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί» τόνισε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε σαρκαστικά σε όσους τον κατηγορούν ότι έστησε την σκευωρία, λέγοντας πως αν είναι έτσι «πρέπει να αναβαπτιστώ σε αρχηγό του FBI».

Διαβάστε ακόμη: Της...κάλπης στη Βουλή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν ψηφοφορία και για Κουρουμπλή - «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη δήλωσή του περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από καταβολής ελληνικού κράτους», που είχε ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση: «Τη δήλωση την έκανα μετά από την μερική, ολιγόλεπτη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου και τα πρόσωπα που εμπλέκονται. Ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από της Siemens».

Κάνοντας λόγο για «παραποίηση της πραγματικότητας» από την αντιπολίτευση, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην προηγούμενη εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου, «στην επιστολή παραίτησής της έκανε λόγο για σχέδιο δικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου».

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Spiegel που χαρακτήριζε επίσης για το σκάνδαλο Novartis ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους», ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε τον κ. Σαμαρά να μηνύσει και το Spiegel και το FBI, «ακόμη και τον Αμερικανό Πρόεδρο» για σκευωρία.

Συνεχίζοντας τη σκληρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, είπε πως «για να λύσει τα προβλήματα του προκαλεί ζημιά στην παράταξή του».

«Προσπαθείτε να συνδέσετε τη δήθεν σκευωρία με το Μακεδονικό. Πώς είχα προφητικές ικανότητες ότι θα ανέκυπτε θέμα Novartis; Τόση φαντασία αγγίζει τα όρια της παράνοιας» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το Μακεδονικό. Το έκανε και το 1993 όταν έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο καθένας έχει την ιστορία του».

«Αλήθεια τι εννοεί όταν λέει πως θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση. Ούτε την ηθική. Για ό,τι συμβεί σε βάρος εισαγγελέων, μαρτύρων, κλπ., ξέρετε τι θα πιστέψουν όλοι…» πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top