Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα, η ΝΔ. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι για επαφές με επιχειρηματίες αλλά και για να παραλάβει το βραβείο «πολιτικού σθένους».

Έτσι ζήτησε να μετατεθεί η συζήτηση σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, προφανώς για να είναι και ο ίδιος παρών, όταν γίνει. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αναβολή που ζήτησε ο Τσίπρας

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Tags: