Τσακαλώτος: Πρόβλημα στα stress tests των τραπεζών αν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειασθεί ανακεφαλαιοποίηση

Τσακαλώτος: Πρόβλημα στα stress tests των τραπεζών

Πρόβλημα  στα stress tests των τραπεζών θα προκαλέσει  μία τυχόν νέα παράταση της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει την αναστολή τους μέχρι το τέλος του έτους, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να διαμήνυσε συγκεκριμένα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  ότι εάν οι πλειστηριασμοί για τα μεγάλης αξίας ακίνητα δεν ξεκινήσουν το αργότερο έως τον  Μάρτιο,  θα υπάρξει πρόβλημα στα stress tests των τραπεζών που είναι προγραμματισμένα για τις 5 Φεβρουαρίου , αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τεθεί ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης εάν δεν είναι θετικά τα αποτελέσματα.  

Ο κ. Tσακαλώτος υπερασπίστηκε πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες,   τη συμφωνία για πλειστηριασμούς  με όριο εμπορικής αξίας στα 300.000 ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε, «καλή συμφωνία», καθώς  «από εκεί και πάνω δεν είναι ούτε προοδευτικά δίκαιο ούτε αριστερό να προστατεύουμε αυτές τις οφειλές». Πρόσθεσε όμως ότι  τα «κόκκινα» δάνεια είναι το μεγάλο ζήτημα της χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top