Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί και τα 46 δισ. ευρώ του προγράμματος

Μίλησε στην εκδήλωση της Documenta στο Κάσσελ της Γερμανίας

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί και τα 46 δισ. ευρώ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί έως το τέλος του προγράμματος το σύνολο από τα εναπομείναντα 46 δισ. ευρώ, από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση της Documenta στο Κάσσελ της Γερμανίας.

«Η μόνη εναλλακτική λύση για τα δάνεια διάσωσης θα ήταν ένα επικίνδυνο φάρμακο θεραπείας ή θανάτου για την Ελλάδα, μια βίαιη διαδικασία προσαρμογής σχεδόν σε μια νύκτα. Η χώρα δεν θα ήταν πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει ζωτικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία ή αστυνομία. Θα ήταν ανυπόφορη για τον λαό και θα κινδύνευε η πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας», είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Ανέφερε δε πως o ESM έχει εκταμιεύσει περίπου 39 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2015, έως σήμερα, ενώ από την αρχή του πρώτου προγράμματος το 2010, το σύνολο της ευρωπαϊκής στήριξης ανέρχεται στα 181 δισ. ευρώ.

«Το πρόγραμμα του ESM διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018, αλλά δεν αναμένω ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το σύνολο από τα υπόλοιπα περίπου 46 δισ. ευρώ. Και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα παραμείνουμε σαφώς κάτω από το μέγιστο του προγράμματος», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top