Τζανακόπουλος στο STAR: «Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε»

«Δεν μπορούμε να δίνουμε δημόσιες υποδομές για να ικανοποιήσουμε αιτήματα δανειστών» τόνισε για το θέμα της ΔΕΗ

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει αν δεν υπάρξει πρώτα συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο STAR. O ίδιος εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθηση» ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις για να κλείσουν μια σειρά από ζητήματα (συνταξιοδοτικό, εργασιακό και το θέμα της ενέργειας). Έχει δημιουργηθεί ένας συσχετισμός και θετική κατάληξη στο θέμα των εργασιακών, για να συμπληρώσει ότι «η αισιοδοξία στηρίζετε στο ότι έχει δηλωθεί πως στόχος είναι να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και από τους Ευρωπαίους έχει ακουστεί η ημερομηνία της 7ης Απριλίου». Ακόμη, τόνισε ότι «ο κύριος όγκος των συμφωνηθέντων θα ψηφιστεί αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συνολική συμφωνία».

Παράλληλα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά στο θέμα των εργασιακών. «Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών», είπε και συμπλήρωσε: «Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε».

Ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνολική συμφωνία λέγοντας «μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις των δανειστών ότι θα καταλήξουμε την 7η Απριλίου».

Για τη ΔΕΗ

Για το θέμα της ΔΕΗ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «συμπαγής» στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της. «Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία», επέμεινε και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε δημόσιες υποδομές για να ικανοποιήσουμε αιτήματα δανειστών». Στα εργασιακά δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ενώ στις ομαδικές απολύσεις -και πολύ περισσότερο στο λοκ άουτ και στο συνταξιοδοτικό- είπε πως «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για μια ήπια προσαρμογή».

Πώς σχολίασε τη συνέντευξη Σημίτη

«Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν», είπε σχετικά με τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε απολύτως ταυτισμένος με τη σημερινή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και με τον κ. Μητσοτάκη. «Αυτά. Βεβαίως, είναι συμπτώματα ενός πολέμου του παλιού πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο. Το γεγονός ότι βγήκε χθες ο κ. Σημίτης νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ενός τρόμου», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την «κόντρα» με τον Γιάννη Στουρνάρα

Για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τόνισε: «Δεν μπορεί να μιλά σαν μην είχε καμιά σχέση-διότι ο κ. Στουρνάρας καλώς ή κακώς ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2012 μέχρι το 2014. Αυτό είναι ένα. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι όταν θεσμικοί παράγοντες επικαλούνται την ανεξαρτησία τους, θα πρέπει να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, να μιλούν όσο δυνατόν πιο τεχνοκρατικά γίνεται, να αποφεύγουν την πολιτικολογία και να αποφεύγουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένα πολιτικά αφηγήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top