Στουρνάρας: Κλείστε την αξιολόγηση! Ούτως ή άλλως η συμφωνία θα είναι οδυνηρή

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» επισημαίνει ο Διοικητής της ΤτΕ

Στουρνάρας: Κλείστε την αξιολόγηση! Ούτως ή άλλως η συμφωνία θα είναι οδυνηρή

Δραματική προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα έχει η περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο capital.

«Δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο» σημειώνει, την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται, κυρίως στο μέτωπο των εργασιακών.

«Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία», προσθέτει ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» επισημαίνει και ξορκίζει το ενδεχόμενο της ρήξης και της προσφυγής στις κάλπες.

«Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πισωγύρισμα. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το '17 μετά το πολύ κακό τέταρτο τρίμηνο του 2016, ενώ τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί, να ξαναρίξει σε ύφεση την ελληνική οικονομία ολόκληρο το 2017. Ήδη η Citi προβλέπει ύφεση όλο το α' εξάμηνο του '17, ενώ προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη και η Barclays» εξηγεί ο Γιάννης Στουρνάρας και συνεχίζει:

«Η συμφωνία ούτως ή άλλως θα είναι οδυνηρή. Θα προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2018, την μείωση του αφορολόγητου, ενώ οι προσπάθειες για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην οποία είχε ποντάρει πολλά η κυβέρνηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτό που δεν πρέπει επ' ουδενί να τεθεί σε αμφιβολία είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top