Βαρουφάκης αυτοθαυμαζόμενος: Απολογισμός στην... κάμερά του με βίντεο-σέλφι!

Οι αποκαλύψεις για το «ουάου», τις τράπεζες και το δημοψήφισμα

Το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων παίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης που έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία για να αποκαταστήσει την φήμη του. Με βίντεο που ανεβάζει στα social media απαντάει  για τα όσα κατηγορήθηκε ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών!  

Σε μαύρο φόντο, με μαύρα ρούχα,  μέσα απο δίλεπτα βίντεο,  ο Γιάνης Βαρουφάκης μας γυρίζει δυο χρόνια πίσω για να υπερασπιστεί την πολιτική, τις πράξεις του και τις συμπεριφορές του.

Απαντά ο ίδιος στο ερώτημα «δημιουργήσατε εντάσεις στις διαπραγματεύσεις με το ύφος και την αγένειά σας;»:

«Υπάρχει μεγαλύτερη αγένεια απο το απειληθεί ο νεοεκλεγμένος υπουργός με κλείσιμο τραπεζών αν επιμείνει στην επαναδιαπραγμάτευση; Η αγένεια ήταν όλη δική του, δεν ήταν απλά αγένεια, ήταν επιθετικότητα» υποστηρίζει για την «περιβόητη» συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και προσθέτει:     

«Ποιος ήταν εκείνος που αρνήθηκε να δώσει το χέρι σε ποιον; Έσκυψε στο αυτί μου δήθεν για να με χαιρετήσει και μου λέει “σκότωσες την τρόικα” και του λέω ουάου».

Πέντε μήνες μετά απο την θρυλική εκείνη συνάντηση οι τράπεζες έκλεισαν και ο Γιανης Βαρουφάκης υποστηρίζει πως πολυ πριν τις απειλές των δανειστών είχε εκπονήσει σχέδιο εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα για να μην κλείσουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σε βίντεο μάλιστα όπου αναφέρεται με φυσικό ήχο «εσύ  έκλεισες  τις τράπεζες!» ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει:

«Η απειλή ήταν ξεκάθαρη, την είχαμε προβλέψει απο το 2013». Ισχυρίζεται ακόμη ότι «είχαμε σχέδιο αποτροπής, το οποίο είχαμε συμφωνήσει στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο πριν την εκλογή μας» και ότι «ήταν ένα σχέδιο που θα απέτρεπε το κλείσιμο τραπεζών και  εργαστήκανε ιδιαίτερα σκληρά για να γίνει ο διοικητής της ΤΤΕ, της ΕΚΤ και της τρόικας για να πνίξουν την προσπάθεια μας για επαναδιαπραγμάτευση».  

 Ακολούθησε το δημοψήφισμα, η παραίτησή του και ύστερα η επώδυνη συμφωνία και η υπογραφή του τρίτου μνημονίου,  ύψους 86 δις ευρώ.

 Στον απολογισμό του ο Γιανης Βαρουφάκης κάνει το δικό του ταμείο, στο ερώτημα που ακούγεται για το αν ο τρόπος που διαπραγματεύτηκε κόστισε στη χώρα πάνω απο 80 δισ. ευρώ.

«Το ΑΕΠ σε ευρώ όταν παρέδωσα,  ήταν κατά τι παραπάνω» ισχυρίζεται, όπως και το χρέος, ενώ λέει ότι και «τα ταμεία του κράτους με τεραστία εξοικονόμηση απο τα υπουργεία ήταν καλύτερα».

Επίσης αμφισβητεί ότι η οικονομία που παρέλαβε είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης

Στο ερώτημα για το «αν πριν γίνεις υπουργός, η οικονομία βελτιωνόταν», απαντά :  

«Μετά την είσοδό μας στα υπουργεία ανακάλυψα ότι ήμασταν λιγότερο απο ένα μήνα απο την χρεοκοπία» και ότι η ιδέα πως έβγαινε απο μνημόνια ήταν αντίθετη απο την πραγματικότητα.  

Αν έχετε ερωτήσεις για τον Γιάνη  Βαρουφάκη, δεν έχετε παρά να του τις θέσετε, καθώς υπόσχεται αλλά 16 βίντεο με απαντήσεις σε ανάλογες ερωτήσεις…  

(Video: thepressproject.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top