Ζωντανός παραμένει ο ΔΟΛ μετά από δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τραπεζών

Ζωντανός παραμένει ο ΔΟΛ μετά από δικαστική απόφαση

Ζωντανός παραμένει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία παραμένει «ανοιχτός»,  δηλαδή μη δεσμευμένος, ένας τραπεζικός λογαριασμός ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα για να αγοράζεται χαρτί και να λαμβάνουν κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι.

Η σημασία της απόφασης είναι μεγάλη διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν εν ζωή οι εφημερίδες του ομίλου, ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Η συζήτηση σήμερα έγινε παρουσία πολλών εργαζομένων στο Τμήμα Εκουσίας Μονομελούς και αφορούσε την αίτηση που έχουν καταθέσει τέσσερις τράπεζες (Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς ) κατά του ΔΟΛ ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με βάση το «νόμο Δένδια». Οι τράπεζες ζήτησαν  την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής  με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος  λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα  για τη λειτουργία του Οργανισμού.

Διατήρηση

Η πρόεδρος του  δικαστηρίου όμως διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση επί της αίτησης για την ειδική διαχείριση, ο  λογαριασμός  θα παραμένει ενεργός για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτή τη δικαστική εξέλιξη οι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι για 7 μήνες .

«Αυτός ο λογαριασμός  είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ Νϊκος Πιμπλής.

Ο  πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε του εργαζομένους του ΔΟΛ  επισήμανε προς το δικαστήριο ότι  «βασικός άξονας του νόμου Δένδια  είναι να μην υποστεί  ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι ΄αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες» ενώ το ίδιο υποστήριξαν και οι δικηγόροι των Σωματείων .

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top