Και πέμπτη ηθοποιός κατήγγειλε ότι τη βίασε ο Weinstein – Τον διέγραψε από μέλος της η Ακαδημία των Όσκαρ

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τον μεγαλοπαραγωγό του Hollywood

Με χιονοστιβάδα μοιάζουν οι αποκαλύψεις για το αμαρτωλό παρελθόν του Harvey Weistein, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση αρκετών διάσημων κυριών του Hollywood.

Τελευταία πήρε τη σκυτάλη στη σειρά των καταγγελιών σε βάρος του παραγωγού η υθοποιός Λιζέτ Άντονι, η οποία τον κατηγόρησε ότι τη βίασε τη δεκαετία του 1980.

H Λιζέτ Άντονι

Η 54χρονη ηθοποιός, αποκάλυψε στους Sunday Times ότι συνάντησε τον Weinstein στη Νέα Υόρκη πριν δεχθεί να τον ξαναδεί αργότερα στο σπίτι του, όπου, όπως είπε τον βρήκε ημίγυμνο.

«Με άρπαξε, πραγματικά δεν το περίμενα κι έφυγα τρέχοντας», είπε.

 Η Άντονι που έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων και στην ταινία «Παντρεμένα ζευγάρια» του Γούντι Άλεν, εκμυστηρεύτηκε ότι στη συνέχεια ο παραγωγός πήγε αιφνιδιαστικά στο σπίτι της, όπου την έσπρωξε και τη βίασε.

«Με έσπρωξε μέσα και με στρίμωξε. Μετά προσπάθησε να με φιλήσει και με έριξε κάτω. Τελικά έπαψα να αντιστέκομαι», είπε.

Η Ακαδημία των Όσκαρ τον διέγραψε από μέλος της

Την ίδια ώρα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, ανακοίνωσε τη διαγραφή του Weinstein από μέλος της.

Η Ακαδημία συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα αυτό και αποφάσισε την εκδίωξη του Weinstein με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων που απαιτείται από τον κανονισμό.

«Όχι μόνο παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα για να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στη βιομηχανία μας», αναφέρουν τα μέλη της Ακαδημίας στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης Variety και The Hollywood Reporter, τα 90 χρόνια ύπαρξης του θεσμού μόνο ένα μέλος του έχει διαγραφεί, ο Κάρμαιν Κάριντι, ο οποίος επέτρεψε να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο απόρρητες κόπιες ταινιών.

Σεισμός στο Hollywood από τις αποκαλύψεις

Ο 65χρονος Weinstein, που επί χρόνια θεωρούν παντοδύναμος στο Hollywood, έχει μετατραπεί σε πραγματικό παρία μετά τη δημοσιοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλυπτικών άρθρων στο New Yorker και την εφημερίδα New York Times για τις πράξεις του.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ηθοποιός Μία Φάροου, που είναι μητέρα του Ρόναν Φάροου συντάκτη του άρθρου στον New Yorker για τον Weinstein, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι είναι «περήφανη» για την Ακαδημία των Όσκαρ.

«Ο Harvey Weinstein είναι εκτός. Υπάρχουν και άλλοι, αλλά ελπίζουμε ότι θα δούμε το τέλος μιας εποχής», έγραψε.

Επί 25 και πλέον χρόνια ήταν ένας από αυτούς που έλυναν και έδεναν στο Hollywood. Μέσα σε δέκα μέρες ο Harvey Weinstein, ο 65χρονος κινηματογραφικός παραγωγός που κατηγορείται μέχρι στιγμής από 30 γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, χάνει τον θρόνο του και βυθίζεται σε μια πτώση χωρίς σταματημό.

Οι έρευνες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και της Βρετανίας για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διαπράχθηκαν από τον μεγιστάνα είναι σε εξέλιξη. Ο ίδιος νοσηλεύεται από την Πέμπτη σε κέντρο θεραπείας σεξουαλικών διαταραχών και προβλημάτων συμπεριφοράς στην Αριζόνα.

 Ωστόσο τα πράγματα δεν σταματούν εδώ, καθώς ο παραγωγός θεωρείται ύποπτος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς που λάμβαναν χώρα δεκαετίες ολόκληρες, και ο ίδιος κατάφερνε να αποσπά κάθε φορά τη σιωπή των θυμάτων του έναντι συμφωνιών που συνάπτονταν μυστικά και πληρώνονταν αδρά.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό σε βάρος του μετατρέπονται σε κατηγορίες. Η New York Times ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις μαρτυρίες ηθοποιών και συνεργάτιδων που κατήγγειλαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς, με τη λίστα των καταγγελιών να μην έχει τελειωμό και να φτάνει τις 30 γυναίκες μέχρι τώρα.

Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της New York Times στις 5 Οκτωβρίου, ο παραγωγός είδε όσους τον στήριζαν να τον εγκαταλείπουν. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας του, The Weinstein Company, τον αποπέμπει και η σύζυγός του, η σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν, τον εγκαταλείπει.

 Σταδιακά, οι γλώσσες λύνονται και ρίχνουν ωμά φως σε πρακτικές, που σύμφωνα με ορισμένους, υπονομεύουν εδώ και καιρό το Hollywood. Το σκάνδαλο γίνεται όλο και πιο εκκωφαντικό και φθάνει βαθιά μέσα στην πολιτική, καθώς ο Weinstein χρηματοδοτούσε επί χρόνια τους Δημοκρατικούς, στους οποίους προσωπικά έχει δώσει 1,4 εκατομμύρια δολάρια από το 1990, σύμφωνα με το Center for Responsive Politics. Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε «σοκαρισμένη και απογοητευμένη», ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα «αηδιασμένοι».

«Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι στο Hollywood αλλά υπάρχουν και μπάσταρδοι, σάπιοι μέχρι το μεδούλι που συγκεντρώνονται σε αυτό το χώρο, γιατί αυτός είναι ένας κόσμος δολοφόνων», δηλώνει ο Άλεξ Μπεν Μπλοκ, μέλος της αρχισυνταξίας του ειδικευμένου περιοδικού The Hollywood Reporter επί 10 και πλέον χρόνια.

Ο Weinstein ωστόσο δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου», επιμένει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Σνάιντερ σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο ΤΜΖ που ασχολείται με τις διασημότητες-όπου τονίζει ότι ο ίδιος είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από έναν διάσημο σκηνοθέτη όταν ήταν νέος.

«Οι ηθοποιοί, οι γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Χρειάζονται έναν ατζέντη και οι ατζέντηδες είναι επίσης σιχαμεροί. Οι υπεύθυνοι διανομής των ρόλων, οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, συμβαίνει παντού στη βιομηχανία».

Πίσω από τα στρας και τα κόκκινα χαλιά, ο Weinstein στεκόταν σαν κέρβερος στα κινηματογραφικά του στούντιο. Ο Harvey και ο αδελφός του Bob εκφόβιζαν, φώναζαν. Η Miramax λειτουργούσε με το φόβο, δηλώνουν πρώην εργαζόμενοι στην εταιρία. Υπήρχαν φορές που φέρονταν σαν κτήνη και ήταν ανελέητοι απέναντι σε σκηνοθέτες και στη δουλειά τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top