Όταν οι Beatles αποκαλούσαν τον Αλέξη Μάρδα “Magic Alex”- Η λαμπερή ζωή του Έλληνα μπον βιβέρ δίπλα στα διάσημα σκαθάρια

Η γνωριμία του με τον Τζον Λένον

Όταν οι Beatles αποκαλούσαν τον Αλέξη Μάρδα “Magic Alex”- Η λαμπερή ζωή του Έλληνα μπον βιβέρ δίπλα στα διάσημα σκαθάρια

Μια ζωή γεμάτη λάμψη έζησε ο Αλέξης Μάρδας ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο γνωστός μπον βιβέρ ήταν γνωστός και ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του είχαν δώσει οι Beatles, όταν ανέλαβε να μανατζάρει το γκρουπ από το 1965.

Όλα για εκείνον ξεκίνησαν το 1963, όταν γνώρισε τον «εγκέφαλο» των Rolling Stones. Τότε είχε μετακομίσει στην Αγγλία.

Το 1965 παρουσίασε την έκθεση Kinetic Light Sculptures στην Indica Gallery, καθώς με τον ιδιοκτήτη της, ήταν φίλος και συγκάτοικος. Εκεί γνώρισε και τον Τζον Λένον, τον οποίο εντυπωσίασε με το Nothing Box. Αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η φιλία και συνεργασία τους. 

O Λένον μάλιστα ήταν αυτός που του έβγαλε το παρατσούκλι Magic Alex λόγω των εντυπωσιακών γνώσεων που είχε στην τεχνολογία και την επιστήμη. Το πιο διάσημο σκαθάρι συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

Το 1969 ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Allen Klein αποφασίζει να “καθαρίσει” την ομάδα. Κάποιοι απολύθηκαν και κάποιοι αποχώρησαν μόνοι τους. Ο Αλέξης Μάρδας ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Μάρδας: Ο γάμος του με την ηθοποιό Τάνια Τρύπη το 1993- ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top