Ανέβηκε στη σκηνή από τις «Χρυσές Σφαίρες 2017» για να παραλάβει το βραβείο Cecil B. DeMille και ως είθισται έβγαλε το δικό της λόγο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο λόγος της Μέριλ Στριπ δε ήταν συγκινητικός, ούτε αφιέρωσε κάπου αυτό της το βραβείο. Αντιθέτως ήταν αιχμηρή και αντί για τα δικά της πρόσωπα, η ηθοποιός του Χόλιγουντ μίλησε για τον νέο Πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πρέπει να με συγχωρήσετε, έχασα την φωνή μου αυτή την εβδομάδα. Και νωρίτερα αυτό το χρόνο έχασα το μυαλό μου, οπότε θα πρέπει να τα διαβάσω. […] Το Hollywood κατακλύζεται από ξένους και outsiders. Και αν μας διώξετε όλους, δεν θα μείνει τίποτα πέρα από το να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο και mixed martial arts, που δεν είναι Τέχνη».

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε», δήλωσε η 67χρονη μιλώντας για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: «Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή εκείνη που το πρόσωπο που ζητήθηκε να καθίσει στην πιο αξιοσέβαστη θέση της χώρας μας μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, κάποιον που δεν μπορούσε να "απαντήσει". Μου ράγισε την καρδιά όταν το είδα και δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Γιατί δεν ήταν σε ταινία αλλά στην πραγματική ζωή. Και όταν γίνεται από κάποιον που έχει εξουσία, είναι σαν να δίνει την άδεια σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Η έλλειψη σεβασμού φέρνει έλλειψη σεβασμού και η βία φέρνει βία. Και όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να εκφοβίζουν όλοι χάνουμε».

Μάλιστα, η ίδια συνέχισε κατηγορώντας ευθέως τον Donald Trump, ενώ ο πολιτικός λόγος της έκλεισε με μια συγκινητική αναφορά στην Carrie Fisher που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή: «Πάρε τη ραγισμένη σου καρδιά και κάνε Τέχνη»

Tags: