Βέλη Τίλερσον κατά Τραμπ για τη Βιρτζίνια: Δεν υπάρχει θέση στον αμερικανικό δημόσιο διάλογο για το μίσος και τη βία

"Αδειάζει" τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Βέλη Τίλερσον κατά Τραμπ για τη Βιρτζίνια: Δεν υπάρχει θέ

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέση στον αμερικανικό δημόσιο διάλογο για το μίσος και τη βία που εκδηλώθηκε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, λίγο πριν συναντήσει την Καναδή ομόλογό του, Κρίστια Φρίλαντ.

«Νομίζω ότι γι’ αυτό είναι πρέπον να σχολιάσω τα πρόσφατα γεγονότα στην Βιρτζίνια και την καταδίκη μας τέτοιου μίσους και βίας» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις ακροδεξιές οργανώσεις, όπως νεοναζί και Κου Κλουξ Κλαν, ένας ακροδεξιός έπεσε με αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα. Ο Πρόεδρος Τραμπ έβαλε στην ίδια μοίρα την ακροδεξιά και τους διαδηλωτές κατά του ρατσισμού, καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

«Απλώς δεν υπάρχει θέση γι’ αυτό στον δημόσιο διάλογό μας, και θέλω να προσθέσω και την δική μας καταδίκη», σχολίασε ο Τίλερσον. Αντίστοιχα, η Ιβάνκα Τραμπ, έγραψε στο Twitter της την Κυριακή το πρωί ότι «δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη λευκή ανωτερότητα και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ΕΝΩΜΕΝΗ».

Διαβάστε επίσης: 

Τραμπ για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός-Εγκληματίες Κου Κλουξ Κλαν και νεοναζί»

Οργισμένες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ-Λαϊκή κατακραυγή κατά Τραμπ

Τα παίρνει πάλι πίσω ο Τραμπ για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια-Τα συγχαρητήρια της Κου Κλουξ Κλαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top