Τραμπ για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός-Εγκληματίες Κου Κλουξ Κλαν και νεοναζί»

Νέο video-ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης με αυτοκίνητο στο συγκεντρωμένο πλήθος

Στροφή… 180 μοιρών έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρώντας πλήρη αναδίπλωση μετά τα σοκαριστικά επεισόδια στο Σάρλοτςβιλ, μεταξύ ρατσιστών και αντιρατσιστικών ομάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μια 32χρονη γυναίκα.

Μετά από τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε από τον Λευκό Οίκο και έκανε δήλωση, καταγγέλλοντάς για πρώτη φορά τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές.

Με έκτακτες δηλώσεις του, ο Τραμπ είπε:

«Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλες ομάδες μίσους. Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε επίσης ότι όσοι διαπράττουν βίαιες ενέργειες εξαιτίας της μισαλλοδοξίας θα λογοδοτήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα φεισθούν κανενός μέσου που διαθέτουν για να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή σοκ και οργή επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αιματηρή αναζωπύρωση του φυλετικού διχασμού στη Βιρτζίνια.

O 20XΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Το φως της δημοσιότητας, είδε άλλο ένα βίντεο από τη φρικιαστική στιγμή που ο Τζέημς Αλεξ Φιλντς πατάει με μίσος το γκάζι και σκοτώνει μια 32χρονη ακτιβίστρια, την Χέδερ Χέγερ.

Όπως αποδεικνύεται, ο 20χρονος έρεπε προς το ναζισμό από το σχολείο.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η πόλη Σάρλοτσβιλ έγινε ματωμένο σύμβολο του ρατσιστικού και πολιτικού διχασμού. Η συγκέντρωση που πυροδότησε τα αιματηρά επεισόδια ήταν ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση ακροδεξιών εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top