Οργισμένες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ-Λαϊκή κατακραυγή κατά Τραμπ

Επίθεση Μαδούρο σε Αμερικανό Πρόεδρο

Οργισμένες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αιματηρή αναζωπύρωση του φυλετικού διχασμού στη Βιρτζίνια.. Υπό την πίεση της λαϊκής κατακραυγής ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να καταδικάσει ξεκάθαρα τους ρατσιστές και τους νεοφασίστες που προκάλεσαν τα βίαια επεισόδια.

«Ο ρατσισμός είναι σατανικός κι αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του, είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, συμπεριλαμβανομένης της Κου-Κλουξ-Κλαν, των νεοναζί, των λευκών ρατσιστών κι άλλων ομάδων μίσους».

Χιλιάδες Αμερικανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους. Γκρέμισαν αγάλματα πρωταγωνιστών του εμφυλίου που υποστήριζαν τη δουλεία .. Περίμεναν τον πρόεδρο έξω από το σπίτι του στον Πύργο Τραμπ, όπου ο πήγε για πρώτη φορά μετά την ορκωμοσία του. Ζητούσαν να παραιτηθεί κι έστησαν ένα γιγαντιαίο φουσκωτο αρουραίο-Τραμπ.

Κι ενώ το FBI απέτρεψε στο παρά -πέντε βομβιστική επίθεση 23χρονου ακροδεξιού σε τράπεζα στην Οκλαχόμα, στη φυλακή ως τη δίκη του θα παραμείνει ο 20χρονος λάτρης του Χίτλερ που θέρισε με το αυτοκίνητό του πορεία αντι-ρατσιστών στη Βιρτζίνια, σκοτώνοντας την 32χρονη Χίδερ Χέηερ.

Πυρά κατά Τραμπ και από τον πρόεδρο Μαδούρο. Κάλεσε το λαό σε στρατιωτικές ασκήσεις, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου για επέμβαση. «Ο λαός μας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτούς τους εξτρεμιστές και ρατσιστές από τις ΗΠΑ».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα.

 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top