Τραγωδία στη Γερμανία: Νεκροί και οι 18 αγνοούμενοι του δυστυχήματος με το φλεγόμενο λεωφορείο

Τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουσή του με νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο

Τραγωδία στη Γερμανία: Νεκροί και οι 18 αγνοούμενοι

Νεκροί είναι και οι 18 αγνοούμενοι του τροχαίου δυστυχήματος με το λεωφορείο στη Βαυαρία, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Το τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 48 άτομα, τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουσή του με νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι 18 αγνοούμενοι που επέβαιναν στο λεωφορείο σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Κάποιοι εκ των υπόλοιπων επιβαινόντων τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι απανθρακωμένοι σοροί ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπισθούν ανάμεσα στα καμένα καθίσματα και τις λαμαρίνες. Γι' αυτό και αρχικά θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως τρομάξαν από τη σύγκρουση και αναζήτησαν καταφύγιο στο κοντινό δάσος.

Συγκλονισμένη από την τραγωδία στην άσφαλτο είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την οδύνη της και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε σε όλους τους τραυματίες γρήγορα ανάρρωση από τα βάθη της καρδιάς μας».

Τουλάχιστον 200 πυροσβέστες, γιατροί, νοσηλευτές και αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος για να βοηθήσουν τους δεκάδες τραυματίες πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Γερμανία: Νέες σοκαριστικές φώτο από το δυστύχημα με λεωφορείο-Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top