«Καλλικράτης» στην Κίνα: συνένωση για την μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο

Τους βάλαμε την ιδέα...

«Καλλικράτης» στην Κίνα: συνένωση για την μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο

Αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να ζητήσει από τους Κινέζους ο Γιάννης Ραγκούσης: με σχέδιο ανάλογο του «Καλλικράτη», οι αρχές της χώρας θα συνενώσουν 9 δήμους για να φτιάξουν την μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, με πληθυσμό 42 εκατομμύρια!

Ο κινέζικος «Καλλικράτης» αφορά τις πόλεις Guangzhou, Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou, Zhaoqing και Shenzhen στην Νότια Κίνα και η πόλη που θα δημιουργηθεί θα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την Ουαλία.

Αν δεν σας λέει κάτι αυτό, φανταστείτε έκταση 16.000 τετραγωνικών μιλίων ή αλλιώς το 1/10 της κινεζικής οικονομίας!

Μέσα σε 6 χρόνια, θα υλοποιηθούν 150 σχέδια που θα συνδέσουν τις πόλεις στους τομείς των μεταφορών, την ενέργεια, τις επικοινωνίες και την υδροδότηση, που θα κοστίσουν 223 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ιδέα είναι πως όταν οι πόλεις ενωθούν οι κάτοικοι μπορούν να ταξιδεύουν ελέυθερα και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διαφορετικών περιοχών», είπε ο εμπνευστής του σχεδίου Ma Xiangming, προσθέτοντας πως η γιγαντιαία πόλη θα τονώσει την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Κι αν εμείς εδώ «βαφτίσαμε» μονομιάς τους νέους δήμους που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη», στην Κίνα ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πώς θα ονομάσουν την πόλη - γίγας. Ο κ. Xiangming, πάντως, έσπευσε να επισημάνει πως το όνομά της αποκλείεται να περιλαμβάνει κάποιο από αυτά τωνς δήμων που θα συνενωθούν...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top