Γουρούνια με… τατουάζ!

Τι άλλο θα δούμε ακόμα…

Ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε και γουρούνια που έχουν τατουάζ, η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε.

Συνήθως ξέρουμε ότι τα χοιρινά τετράποδα προορίζονται για άλλο σκοπό. Τα συγκεκριμένα χοιρινά όμως, έχουν γίνει εκθέματα σε μια «Φάρμα Τέχνης», , στην Κίνα!
Τι κάνουν; στην ουσία αποτελούν «μοντέλα» για ένα μάτσο επισκέπτες που πηγαίνουν στη συγκεκριμένη φάρμα ώστε να δουν τα περίεργα αυτά… «εκθέματα».

Στημένα συνήθως μπροστά από μια βιτρίνα, τα άτυχα γουρουνάκια «ποτίζονται» με αναισθητικό και στολί��ονται από την κορυφή ως τα νύχια με τατουάζ.

Επικεφαλής της «Φάρμας Τέχνης» είναι ο Βέλγος καλλιτέχνης Wim Delvoye, που μαζί με την ομάδα του, ζωγραφίζουν πάνω στα γουρουνάκια ο,τι σχέδιο μπορείτε να φανταστείτε.

Τα σχέδια ποικίλουν: από το λογότυπο της Louis Vuitton με τον οποίο έχει «ντυθεί» ένα ολόκληρο γουρούνι, μέχρι σχέδια από φυλακισμένους σε κρατητήρια της Ρωσίας! Όλα τα’ χει ο μπαξές.


Αν και τα χοιρινά τετράποδα υποτίθεται πως ζουν μια ευτυχισμένη ζωή, πολλές φιλοζωικές οργανώσεις έχουν εξαγριωθεί καθώς πιστεύουν ότι υποφέρουν χωρίς λόγ�� και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για εμπορικούς λόγους.


Ο «καλλιτέχνης» πάλι, -Wim Dalvoye-, τον χαβά του: «Tα γουρούνια είναι μια όμορφη αλληγορία, που μας κάνει να σκεφτόμαστε το τι σημαίνει τέχνη, και που τελειώνει η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που είναι και σε αυτό που δεν είναι τέχνη».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top