«Καμπάνα» σε εταιρεία που... αδυνάτιζε υπαλλήλους

Απέλυε όσους δεν έχαναν βάρος!

«Καμπάνα» σε εταιρεία που... αδυνάτιζε υπαλλήλους

Κέντρο αδυνατίσματος είχε καταντήσει εταιρεία στην Νότια Κορέα, που υποχρέωνε τους υπαλλήλους της να χάνουν κιλά, απολύοντας όσους δεν τα κατάφερναν! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ένας 31χρονος προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή, που της έριξε «καμπάνα» 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο μηχανικός, από την στιγμή που έπιασε δουλειά στην εν λόγω εταιρεία ηλεκτρονικών -το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε- εντάχθηκε σε ομάδα 5 υπέρβαρων εργαζόμενων.

Οι υπάλληλοι αυτοί ακολουθούσαν υποχρεωτικά ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και αθλητικές δραστηριότητες, όπως τζόκινγκ 3 φορές ημερησίως, υπό το άγρυπνο βλέμμα των προϊσταμένων τους! Μάλιστα, υποχρέωνε τους εργαζόμενους να υποβάλλουν παραίτηση εν λευκώ, που εφαρμοζόταν αν δεν αδυνάτιζαν.

Δεν άντεξε ο 31χρονος και προσέφυγε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο την εταιρεία.

Από την πλευρά της, η επιχείρηση υποστηρίζει πως οι υπάλληλοί της συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Έλα, όμως, που υπάρχουν e-mail του αντιπροέδρου που «τα χώνει» σε αυτούς που δεν έχασαν κιλά...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top