Φορτίστε το κινητό με το στόμα

Πετάξτε τους φορτιστές στα σκουπίδια

Φορτίστε το κινητό με το στόμα

Κάθε φορά που μιλάτε στο κινητό σας, έχετε το άγχος μήπως τελειώσει η μπαταρία; Όταν ξεχνάτε το φορτιστή σας στο σπίτι και βλέπεται πως το κινητό σας είναι θέμα χρόνου να αποφορτιστεί ταράζεστε και ψάχνεται απεγνωσμένα κάποιον που να έχει παρόμοιο κινητό;

Τώρα οι ανησυχίες σας θα τελειώσουν, αφού με μια σας λέξη το κινητό σας θα φορτίζεται. Όχι, δεν πρόκειται για αστείο αλλά για μια πρωτοποριακή μέθοδο η οποία μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί μικροσκοπικά νήματα οξειδίου του ψευδαργύρου, τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια. Ένα ηχοαπορροφητικό μαξιλάρι δονείται όταν τα ηχητικά κύματα το χτυπούν, με αποτέλεσμα να παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει μια μπαταρία.

Η πρωτοποριακή αυτή ανακάλυψη έγινε από μία ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανικών από το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Sungkyunkwan της Σεούλ οι οποίοι βασίστηκαν στο ότι οι ήχοι που παράγονται στην καθημερινή μας ζωή είναι πηγή ενέργειας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top