Ευλόγησαν τα κατοικίδιά τους στην εκκλησία

Ο αγιασμός τους προστατεύει από κινδύνους και ατυχίες

Την Κυριακή γέμισε το προαύλιο της εκκλησίας στη Λίμα με σκυλάκια για να τα ευλογήσει με αγιασμό ο άγιος των κατοικίδιων και προστάτης τους που εκείνη την ημέρα γιόρταζε…

Ιδιοκτήτες με τα κατοικίδια τους έφτασαν στην εκκλησία , ελπίζοντας πως ο αγιασμός θα τα προστατεύσει από κινδύνους και ατυχίες.
 
Δύο Ιταλίδες οι απόγονοι εν ζωή της Μόνα Λίζα

Υπάρχουν κάμποσες θεωρίες σχετικά με το ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο που κρύβεται στη μεγάλη αυτή δημιουργία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τον πίνακα Μόνα Λίζα. Δυο Ιταλίδες, αδερφές ισχυρίζονται ότι αυτές είναι οι τελευταίες εν ζωή απόγονοι της Μόνα Λίζα, της γυναίκας με το αινιγματικό χαμόγελο. Οι Στρότσι είναι μια παλαιά οικογένεια ευγενών από τη Φλωρεντία. Στο οικογενειακό τους δέντρο ξεχωρίζει η Μόνα Λίζα.

«Το πραγματικό της όνομα ήταν Λίζα Γκεραρντίνι ντελ Τζιοκόντο, σύζυγος του Φραντσέσκο ντελ Τζιοκόντο που ήταν τότε, θα λέγαμε, επιχειρηματίας», αφηγείται η Ιρίνα Στρότσι.

Οι αδελφές Στρότσι λένε ότι ο πατέρας του Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν συμβολαιογράφος και εργαζόταν με τον Φραντσέσκο. Ζήτησε από τον φίλο του να ζωγραφίσει τη γυναίκα του, δηλαδή τη  Λίζα ντελ Τζιοκόντο, που απεικονίζει το πορτραίτο. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο κανάλι NBC υποστηρίζουν ότι το πορτραίτο δεν είχε φτάσει στα χέρια τους διότι ο Ντα βίντσι το χε πάρει μαζί του στη Γαλλία για να το ολοκληρώσει .
 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top