Κίνα: Σπάνιο είδος πάπιας εμφανίστηκε στο Πεκίνο

Μικρές πάπιες της σπάνιας ράτσας Μπάερ έκαναν την εμφάνισή τους στη λίμνη Χενγκσουί

Κίνα: Σπάνιο είδος πάπιας εμφανίστηκε στο Πεκίνο

Μικρές πάπιες της σπάνιας ράτσας Μπάερ έκαναν την εμφάνισή τους στη λίμνη Χενγκσουί, στη βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι – Ο βιότοπος φιλοξενεί πάνω από 150 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων 60 είναι προστατευόμενα.

Μία ευχάριστη έκπληξη δοκίμασαν ορνιθολόγοι στο Εθνικό Φυσικό Πάρκο του Χενγκσουί στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Εντόπισαν 19 παπάκια της σπάνιας ράτσας Μπάερ να πλέουν στη λίμνη μαζί με μία ενήλικη πάπια, κάτι που αποδεικνύει την επιτυχή αναπαραγωγή του είδους.

Είναι η τρίτη φορά που οι ορνιθολόγοι της περιοχής εντοπίζουν παπάκια από το 2010 που ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπαραγωγής. Δεδομένου ότι μια θηλυκή πάπια γεννά συνήθως 8 έως 10 αυγά κάθε φορά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πιθανόν οι νεοσσοί να προέρχονται από δύο οικογένειες.

Το σπάνιο αυτό είδος αναπαράγεται στη νοτιοανατολική Ρωσία και στη βορειοανατολική Κίνα και τον χειμώνα μεταναστεύει στη νότια Κίνα, στο Βιετνάμ, στην Ιαπωνία και στην Ινδία.

Η πάπια Μπάερ ανακαλύφθηκε από τον Εσθονό επιστήμονα Καρλ Ερνστ φον Μπάερ από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Το υδρόβιο πουλί περιλαμβάνεται στα είδη που απειλούνται σε μεγάλο βαθμό με εξαφάνιση, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), δεδομένου ότι ο πληθυσμός του έχει υποχωρήσει από τη δεκαετία του 1980 και σήμερα αριθμεί 1.000 πουλιά παγκοσμίως. Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την επιβίωσή του είναι η απώλεια και η υποβάθμιση των οικοτόπων εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ανεπαρκούς προστασίας και διαχείρισης των περιοχών αυτών.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την παρακολούθηση των ορνιθολόγων δείχνουν ότι οι αρσενικές πάπιες ξεπερνούν κατά πολύ σε αριθμό τις θηλυκές, γεγονός που ίσως ωθήσει τις αρσενικές να ψάξουν για άλλα είδη θηλυκής πάπιας. Το ενδεχόμενο αυτό τρομάζει τους ορνιθολόγους αφού εκτιμούν ότι αυτό θα επηρεάσει τη γενετική δεξαμενή της σπάνιας αυτής πάπιας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top