Η ΕΠΕΛΑΣΗ των καβουριών στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα! Μαγικές ΕΙΚΟΝΕΣ

Εκατομμύρια καβούρια ξεχύνονται στους δρόμους της χώρας του Φιντέλ

Η ΕΠΕΛΑΣΗ των καβουριών στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα!

Συνεχίζονται οι εισβολές στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, αυτή τη φορά, όμως, όχι από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά από…εκατομμύρια κίτρινα και μαύρα καβούρια!

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο, μετά, δηλαδή, από τις πρώτες ανοιξιάτικες βροχές, τα καβουράκια κάνουν το μεγάλο τους ταξίδι προς τη θάλασσα. Το ταξίδι τους διαρκεί πολλές μέρες, καθώς τα καβούρια κατευθύνονται προς τον Κόλπο, στις δυτικές ακτές της χώρας. Κάνουν την εμφάνισή τους το πρωί, με την αυγή, αλλά και το σούρουπο, περπατώντας με το κλασσικό πλάγιο βήμα τους, κατακλύζουν παραλιακούς δρόμους, σκαρφαλώνουν τοίχους και, γενικά, τραβούν την προσοχή με κάθε τρόπο!

Τα δε αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς, όπως κινούνται με ταχύτητα στον δρόμο, προσπαθούν να αποφύγουν τα οστρακόδερμα που πετάγονται ξαφνικά μπροστά τους και καταλήγουν να στροβιλίζονται στους δρόμους.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μαγαζάτορες, καθώς στην Κούβα τα καβούρια αυτά θεωρούνται τοξικά. «Καμιά τριανταριά με σαρανταριά μπορούν να μπουν, χωρίς καν να το καταλάβεις. Πρέπει να κλείνουμε συνέχεια τις πόρτες», αναφέρει ένας ιδιοκτήτης καντίνας που βρίσκεται στην ακτή.

Τα καβούρια βγαίνουν για να αφήσουν τα αυγά τους. Έπειτα, επιστρέφουν στα δάση απ’ όπου ξεκίνησαν. Όταν τα μωρά τους γεννηθούν, τότε συναντώνται με τους γονείς τους.

Ο Κόλπος των Χοίρων βρίσκεται εντός ενός μεγάλου εθνικού πάρκου της Κούβας, μέσα στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο τα περισσότερα ενδημικά πουλιά της χώρας. Εκεί, επίσης, ζουν κροκόδειλοι κι άλλα είδη άγριας ζωής.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top