Θαλάσσιοι ίπποι βρήκαν σπίτι... στη Νέα Υόρκη!

Ο ένας μόλις 3 εβδομάδων βρέθηκε στα ανοιχτά της Αλάσκας

Δύο θαλάσσιοι ίπποι βρέθηκαν στις ακτές της Αλάσκας, εκ των οποίων ο ένας μόλις 9 εβδομάδων μηνών εντοπίστηκε να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Κέντρο Προστασίας Ζώων ζήτησε άμεσα να μεταφερθούν τα δύο μεγάλα ζώα (ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά το καθένα) σε ενυδρείο της Νέας Υόρκης, προκειμένου να φροντιστούν και να θεραπευτεί το μικρότερα απ' αυτά.

Αρχικά οι θαλάσσιοι ίπποι στεγάστηκαν χωριστά, αλλά όπως δήλωσε ο κτηνίατρος του Κέντρου Dr. Goertz "οι θαλάσσιοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα, και η κοινή στέγαση επιτρέπει στους θαλάσσιους ίππους να μάθουν να επικοινωνούν μεταξύ τους και παρέχουν συντροφιά ο ένας στο άλλο. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο μικρότερος έκανε τεράστια βήματα προς την αντιμετώπιση διαφόρων δυσκολιών και άρχισε να θηλάζει από μπουκάλι."

Στο μεγαλύτερο θαλάσσιο ίππο έδωσαν το όνομα "Pakak" που σημαίνει "αυτός που τα παίρνει όλα", καθώς όταν ανιχνεύθηκε από τους αλιείς, τους τραβούσε με δύναμη τα δίχτυα!

Mitik είναι το όνομα του μικρότερου και νεότερου θαλάσσιου ίππου , όνομα που προτάθηκε από την κόρη ενός από τους διασώστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός Μιτ είχε σοβαρά προβλήματα με την ουροδόχο κύστη του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top