Πέντε απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το ξεφλούδισμα

Είναι ο χειρότερος εφιάλτης του καλοκαιριού!

ηλιοθεραπεία

Και ενώ πασχίζεις όλο το καλοκαίρι να αποκτήσεις την χρυσαφένια επιδερμίδα των ονείρων σου, κάνοντας ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπεία, μια άτυχη στιγμή όμως κάτω από τον καυτό ήλιο είναι αρκετή για να γίνεις κατακόκκινη. Δυστυχώς το κοκκίνισμα, εκτός από τον πόνο, την δυσφορία κλπ κλπ συνοδεύεται και από το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας, κάτι που σημαίνει πως εκτός από την αντιαισθητική εικόνα του, παίρνει μακριά και το ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα σου. Για να μην βρεθείς, λοιπόν, στην κατάσταση αυτή είναι σχεδόν αυτονόητο πως πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα καθώς και να αποφεύγεις την ηλιοθεραπεία τις ώρες που ο ήλιος καίει πολύ. Αν παρόλα αυτά, ακολουθούσες πιστά την παραπάνω συμβουλή, όμως το ξεφλούδισμα δεν το γλύτωσες, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις τα παρακάτω φυσικά tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις το έντονο ξεφλούδισμα αλλά και να σώσεις το μαύρισμά σου.

Γαλλίδα beauty guru ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την πρωϊνή ρουτίνα ομορφιάς

Κρύο μπάνιο. Μόλις τα πρώτα σημάδια αρχίζουν να εμφανίζονται, μπες κατευθείαν κάτω από κρύο νερό. Το κρύο ντους θα επιβραδύνει το ξεφλούδισμα ενώ θα ανακουφίσει το δέρμα σου. Φρόντισε να μην πέφτει με μεγάλη πίεση το νερό πάνω σου, ενώ απέφυγε σε κάθε περίπτωση το ζεστό νερό που θα ερεθίσει επιπλέον το δέρμα σου.

Απέφυγε οποιαδήποτε μορφή τριψίματος. Στην πληγείσα περιοχή απέφυγε το τρίψιμο με το σφουγγάρι, με την πετσέτα. Μην κάνεις απολέπιση με «σκληρά» απολεπιστικά, αφού θα σου γδάρουν το δέρμα ακόμα περισσότερο.

Ενυδάτωση τώρα. Το σημαντικότερο βήμα για να περιποιηθείς σωστά το ξεφλουδισμένο σου δέρμα είναι η βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πλούσιο body lotion στην περιοχή.

Ρόδι: Οι ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα

Για έξτρα ενυδάτωση απευθύνσου στη φύση. Η αλόη βέρα, το ελαιόλαδο, η βρώμη και το μέλι είναι βασικά συστατικά που θα προσφέρουν στην επιδερμίδα σου το boost ενυδάτωσης που χρειάζεται αυτή την στιγμή. Η χρήση του είναι απλή: βράσε λίγο ελαιόλαδο πριν το απλώσεις στην ξεφλουδισμένη περιοχή, βράσε την βρώμη άφησε την να κρυώσει και εφάρμοσε την ενώ χρησιμοποίησε απευθείας το μέλι και την αλόη βέρα χωρίς κάποια επιπλέον επεξεργασία.

Απέφυγε τον ήλιο. Ώσπου να συνέλθει το δέρμα σου απέφυγε να κάνεις ηλιοθεραπεία για μερικές ημέρες και φυσικά άπλωσε αντηλιακό όταν βγαίνεις στην παραλία.

Μην ξεχνάς πως το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας δεν είναι ποτέ μόνο επιφανειακό. Η επιδερμίδα σου έχει υποστεί αφυδάτωση και εσωτερικά, για αυτό μην ξεχνάς να πίνεις πολλά υγρά και νερό.

Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top