Ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Τα συστατικά «στρατιώτες» στην καθημερινή σου περιποίηση

περιποίηση επιδερμίδας

Μπορεί οι διακοπές για πολλούς από εμάς να τελείωσαν και να επανήλθαμε στους κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο τα ''σημάδια'' που άφησε ο ήλιος και η θάλασσα στην επιδερμίδα μας, μάς υπενθυμίζουν κάθε καυτή ηλιαχτίδα...

Μια κλεφτή ματιά στον καθρέφτη του μπάνιου σου μετά τις διακοπές θα ''προδώσει'' άλλωστε τα σημάδια που άφησε το καλοκαίρι...

Η επιδερμίδα μας μοιάζει αφυδατωμένη, ξηρή και με αίσθηση τραβήγματος. Συνέπεια αυτού, η  έλλειψη της φυσικής φρεσκάδας και λάμψης, ειδικά στο πρόσωπο που είναι περισσότερο εκτεθειμένο. Η επιφανειακή κεράτινη στιβάδα έχει υποστεί αρκετή συσσώρευση νεκρών κυττάρων από την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία ενώ σκούρα σημάδια (πανάδες) έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο πρόσωπο μας μια και η ηλιακή ακτινοβολία θέτει σε υπερλειτουργία τα μελανοκύτταρα.

Η φωτογήρανση είναι κάτι που καραδοκεί και η ανάγκη για φροντίδα και επανόρθωση γίνεται επιτακτική, προκειμένου να ανακτήσει η επιδερμίδα μας την υγιή όψη που της αξίζει.

Τα παρακάτω συστατικά είναι οι ''στρατιώτες'' στην καθημερινή μας skincare ρουτίνα μετά τις διακοπές, μιας και διαθέτουν όλα τα όπλα που θα επαναφέρουν την ''ζωντάνια'' του προσώπου μας και θα μας προστατέψουν απ' όλους τους ''εχθρούς'' του καλοκαιριού.

Καλοκαίρι και ξεφλούδισμα: Αντιμετώπισέ το τώρα!

1. Βιταμίνη C: Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και εμποδίζει την υπερμελάχρωση, την παραγωγή δηλαδή περίσσιας μελανίνης που οδηγεί στη δημιουργία καφέ κηλίδων.

2. Νιασιναμίδη: Εκτός του ότι μάχεται τις ελεύθερες ρίζες, ενδυναμώνει τo υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, καταπραύνει τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμούς ενώ βοηθά στη μείωση της υπερβολικής έκκρισης μελανίνης.

3. Ιδεβενόνη: Συνθετικό παράγωγο του συνένζυμου Q10, το οποίο διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προστατεύοντας τις κυτταρικές μεμβράνες.

4. Ρεσβερατρόλη: Όπως η ιδεβενόνη, έτσι και η ρεσβερατρόλη ενισχύει την άμυνα του δέρματος απέναντι στις ελεύθερες ρίζες. Επιπρόσθετα εμποδίζει την αλλοίωση και καταστροφή του DNA των κυττάρων που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

5. Ρόδι: Ενδυναμώνει τις μεμβράνες των κυττάρων κάνοντάς τες πιο ανθεκτικές στη φθορά. Κατ’ επέκταση δεν επιτρέπει το σχηματισμό ρωγμών ανάμεσα στα τοιχώματά τους, φαινόμενο που οδηγεί στην απώλεια νερού και υγρασίας και άρα στην ανεπαρκή ενυδάτωση του δέρματος. Η επιτυχία του οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες φυσικής προέλευσης που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας την οξείδωση των κυττάρων.

Πανεύκολοι τρόποι για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

6. Πράσινο τσάι: Πρόκειται για άλλη μια φυσική πηγή πολυφαινόλης η οποία προστατεύει το γενετικό υλικό των κυττάρων της επιδερμίδας από τη φθορά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία UV ενώ ηρεμεί τους ερεθισμούς.

Επιμέλεια:MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top