Τα απόλυτα face beauty tips για μετά τα 40!

Ακολουθήστε τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού Γεώργιου Α.Παπαγεωργίου

Τα tips για να δείχνεις όμορφη μετά τα 40

Η ηλικία μεταξύ 40-45 ετών είναι αυτή κατά την οποία, παρατηρούνται έντονες αλλαγές στο πρόσωπο και τα πρώτα σημεία γήρανσης.

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην διαδικασία της γήρανσης και που πρέπει να τους αναφέρουμε πριν φτάσουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου είναι αρκετοί και αναφέρουμε μερικούς:

1) Γονιδιακή προδιάθεση του κάθε ατόμου

2) Περιβαλλοντικές επιδράσεις

3) Εκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία

4) Η διατροφή από τα βρεφικά και παιδικά χρόνια

5) Οι αυξομειώσεις βάρους

6) Η χρήση αλκοόλ & διαφόρων άλλων ουσιών

7) Το κάπνισμα

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε από πολύ μικρή ηλικία, την μεγάλη αξία της πρόληψης.

Ετσι πρέπει να προσέχουμε να μην εκτειθέμεθα στον ήλιο ποτέ (από την παιδική ηλικία) χωρίς αντιηλιακή προστασία.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής αλλά ταυτόχρονα καταστρέφει όλους τους μηχανισμούς άμυνας και ανάπλασης του δέρματος μετά από παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η διατροφή, πολύ σημαντικό θέμα που αρχίζει πάλι στην παιδική ηλικία.

Μαζί με την αυξομείωση βάρους, η κακή διατροφή οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες για όλα τα όργανα του οργανισμού και φυσικά και για το δέρμα.

Το αλκοόλ και το κάπνισμα επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης με την δημιουργία τοξικών βλαπτικών ουσιών.

Οι άνθρωποι που προσέχουν την διατροφή τους, που προστατεύονται από τον ήλιο, αθλούνται και κοιμούνται σωστά, είναι απόλυτα αποδεδειγμένο ότι μεγαλώνουν διαφορετικά. Θα έλεγα ποιοτικά.

Στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της γήρανσης θα αναφέρουμε τις συντηρητικές και τις περισσότερο επεμβατικές μεθόδους.

1) Οι κρέμες προσφέρουν συνεχή ενυδάτωση της επιδερμίδας και την καθιστούν πιο ανθεκτική στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

2) Τα peelings κάθε είδους, από το απλό scrub έως την χρήση μηχανημάτων μικροδερμοαπόξεσης και χημικών peels, βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος και την απομάκρυνση της κερατίνης στοιβάδος με σκοπό να εισχωρήσουν πιο εύκολα διάφορα προϊόντα μεσοθεραπείας

Οι άνδρες κάνουν καθημερινό peeling με το ξύρισμα.

3) Μεσοθεραπεία ή βαθειά ενυδάτωση. Είναι μέθοδος κατά την οποία, με ενέσιμο τρόπο, αφού έχει τοποθετηθεί κρέμα για τοπική αναισθησία, εννίονται ουσίες που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης φροντίζοντας παράλληλα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος.

4) Το Needling είναι μηχανικός ερεθισμός του δέρματος με ειδικά μηχανήματα ή με rollers. Υπό τοπική αναισθησία με τοποθέτηση κρέμας διατρυπούμε τον φραγμό της επιδερμίδας και έτσι διοχευτεύουμε στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος θρεπτικές ουσίες για ανάπλαση.

5) Διάφορα μηχανήματα όπως είναι τα Lasers και οι ραδιοσυχνότητες (RF) που είναι μορφές μη βλαπτικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος, καθώς επίσης και την απομάκρυνση των καφέ κηλίδων ή των μικρών ευρυαγγειών.

Τα μηχανήματα αυτά συμβάλλουν στην διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες.

6) Ενέσιμα εμφυτεύματα

Σήμερα το ασφαλέστερο εμφύτευμα είναι το υαλουρονικό οξύ. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα χείλη.

Οι θεραπείες στο πρόσωπο κυρίως, πρέπει να γίνονται σταδιακά, με πρόγραμμα, σχέδιο και υπομονή έτσι ώστε οι αλλαγές αυτές να συνειδητοποιούνται από τους ασθενείς.

Στα ενέσιμα εμφυτεύματα εντάσσεται και η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox και Dysport) για θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, την μύτη και το πόδι της χήνας στο έξω μέρος των οφθαλμικών κόγχων.

7) Αυτόλογη θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – PRP (Platelet Rich Plasma).

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της γήρανσης θα πρέπει να εξατομικεύονται. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε μη επεμβατικά σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο, δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα άλλο τρόπο ή θεραπεία.

Γεώργιος Α. Παπαγεωργίου, Πλαστικός Χειρουργός, :https://www.facebook.com/G.Papageorgiu/

Για περισσότερα μυστικά ομορφιάς μπείτε  στο www.papageorgioug.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top