Στάθης Κόικας: Το βιογραφικό, το Instagram και η σχέση με γνωστή ηθοποιό!

Ποιος είναι ο Ιορδάνης Γαζής από το Grand Hotel

Στάθης Κόικας: Απόσπασμα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή The 2night Show στις 31/10/24

Έχει το ταλέντο να ενσαρκώνει τους ρόλους του τόσο μοναδικά που σχεδόν δε θυμάσαι ότι πρόκειται για τον ίδιο ηθοποιό που είδες σε μια άλλη σειρά. Ο λόγος για τον Στάθη Κόικα, ο οποίος τη φετινή τηλεοπτική σεζόν υποδύεται τον Ιορδάνη Γαζή στο «Grand Hotel», τον ατίθασο γιο της Κυβέλης (Δάφνης Λαμπρόγιαννη). Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του ταλαντούχου ηθοποιού.

Τον έχουμε δει σε ένα από τα ζευγάρια της «Μουρμούρας», στην οποία υποδύθηκε τον «Φάνη», συμπρωταγωνιστή της Εριέττας Μανούρη, αλλά και στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», η οποία έμελλε να γίνει η αφορμή για να γνωρίσει τη μετέπειτα... σχέση του. 

Στάθης Κόικας: Το βιογραφικό του ηθοποιού

  • Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1990
  • ζει στην Αθήνα
  • είναι 35 ετών
  • το ζώδιο του είναι Ταύρος
  • το όνειρό του ήταν να γίνει σκηνοθέτης κινηματογράφου. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισε στα 17 του να μη δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις. 

«Ήμουν ένα παιδί που του άρεσε να διαβάζει, πολύ καλός μαθητής, μέχρι το τέλος του Γυμνασίου. Ήμουν σημαιοφόρος και μετά συνέβη αυτό που συμβαίνει στην εφηβεία και σταμάτησε να με αφορά το διάβασμα.  Δεν έδωσα Πανελλαδικές, γιατί στα 17 μου αποφάσισα ότι θα γίνω σκηνοθέτης κινηματογράφου. Έβλεπα πολλές ταινίες. Είχα ένα μικρό studio στο υπόγειο του σπιτιού μου. Βλέποντας φιλμογραφίες ηθοποιών άρχιζα να πηγαίνω θέατρο», περιέγραψε στη συνέντευξή του στην εκπομπή «The 2night Show».

Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Ήμελλος, Έλλη Τρίγγου, Στάθης Κόικας στο Κηποθέατρο Παπάγου, το 2020/ NDP

Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Ήμελλος, Έλλη Τρίγγου, Στάθης Κόικας στο Κηποθέατρο Παπάγου, το 2020/ NDP
  • είναι απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου 

«Είχα αποφασίσει ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, αλλά καθυστερούσα να πάω σε σχολή, γιατί φοβόμουν την απόρριψη. Είχα μαζέψει τα δίδακτρα για το πρώτο έτος της σχολής σκηνοθεσίας και τελικά τα έφαγα όλα στον στρατό. Την απόφαση να πάω στη Δραματική Σχολή την πήρα από μία κοπέλα που δουλεύαμε μαζί σε ένα σινεμά. Το άκουγα κι έλιωνα, έτσι βρέθηκα στο Εθνικό Θέατρο στα 23 μου. Η σχολή είναι ένα ασφαλές περιβάλλον. Όταν αποφοίτησα, φοβόμουν την τηλεόραση αλλά και το θέατρο. Δεν ένιωθα ακόμη έτοιμος», αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη.

  • πριν ασχοληθεί με την υποκριτική εργάστηκε ως σερβιτόρος και ταξιθέτης κινηματογράφου
  • έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: Νεοπτολέμου μύησις (2016), Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας (2016), Βάκχες (2020), Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες (2021), Το κάλεσμα του Προμηθέα-1821 (2021)

Ο Στάθης Κόικας στην παράσταση Βάκχες στο Ηρώδειο, το 2021/ NDP

Ο Στάθης Κόικας στην παράσταση Βάκχες στο Ηρώδειο, το 2021/ NDP
  • τη χρονιά 2021-2022 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Δημήτρης Χορν, μαζί με τους Δημήτρη Φιλιππίδη, Τάσο Λέκκα και Φώτη Στρατηγό (Ο τελευταίος κέρδισε το βραβείο)

Δημήτρης Φιλιππίδης -Φώτης Στρατηγός- Τάσος Λέκκας-Στάθης Κόικας (Υποψήφιοι Βραβείου Χορν 2021-2022)/ NDP Έλλη Πουπουλίδου

Δημήτρης Φιλιππίδης -Φώτης Στρατηγός- Τάσος Λέκκας-Στάθης Κόικας (Υποψήφιοι Βραβείου Χορν 2021-2022)/ NDP Έλλη Πουπουλίδου
  • έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές: Tα καλύτερα μας χρόνια, Άγριες Μέλισσες (Αχιλλέας Μεγαρίτης), Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα (Φάνης), Αυτή η νύχτα μένει (Σταύρος), Grand Hotel (Ιορδάνης Γαζής)
  • οδηγεί μηχανή
  • έχει τρέλα με την καθαριότητα και την τάξη, όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του στο «Καλύτερα δε γίνεται»

Στάθης Κόικας: H αγάπη για το camping και τη σκυλίτσα του, τη Saltsa

Ο Στάθης Κόικας είναι πολύ ενεργός στα social media.

Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στο «πλούσιο» από φωτογραφίες προφίλ του στο instagram, διαπιστώνει την αγάπη του ηθοποιού για το camping αλλά κυρίως για τη σκυλίτσα του τη Saltsa, την οποία έχει μαζί του σχεδόν σε κάθε απόδραση. 

 

Στάθης Κόικας: Η σχέση του με την Ηλιάνα Μαυρομάτη 

Το 2022 ήταν μια κομβική χρονιά για τον Στάθη Κόικα. Η συμμετοχή του στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» ως «Σταύρος» έγινε η αφορμή να γνωρίσει τη σύντροφό του, την ηθοποιό Ηλιάνα Μαυρομάτη, η οποία υποδυόταν τη «Ζέτα». 

Η σχέση τους μαθεύτηκε πολύ αργότερα, όταν επιβεβαίωσε τις φήμες η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της «Καλύτερα δε γίνεται». Κανείς από τους δύο δεν έχει παραδεχτεί τον έρωτά του και γενικότερα φροντίζουν να την κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Hλιάνα Μαυρομάτη- Στάθης Κόικας: Φωτογραφία από το ταξίδι τους στο Βερολίνο/ instagram

Hλιάνα Μαυρομάτη- Στάθης Κόικας: Φωτογραφία από το ταξίδι τους στο Βερολίνο/ instagram

Ωστόσο, σε κάποιες φωτογραφίες του ηθοποιού είδαμε την κόρη της Λίλας Καφαντάρη. Το ζευγάρι έκανε μαζί διακοπές το καλοκαίρι και ταξίδεψε στο Βερολίνο, τον περασμένο Μάιο.

Hλιάνα Μαυρομάτη- Στάθης Κόικας: Φωτογραφία από το ταξίδι τους στο Βερολίνο/ instagram

Hλιάνα Μαυρομάτη- Στάθης Κόικας: Φωτογραφία από το ταξίδι τους στο Βερολίνο/ instagram

«Στην προσωπική μου ζωή είμαι σε μια πολύ καλή φάση. Το κύριο είναι να νιώθεις ότι αγαπάς και αγαπιέσαι σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου», είχε πει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ελένη» η Ηλιάνα Μαυρομάτη, τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top