«Έπαιξαν στοίχημα πάνω στην Αλίκη ότι θα την αλλάξουν»

Όσα είπε ο Στέφανος Κυριακίδης για την «Αντιγόνη» με την αείμνηστη ηθοποιό

Καλεσμένος στο «Στούντιο 4» χθες Τρίτη 12 Μαρτίου, ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε για τις συνεργασίες του με τις μεγάλες κυρίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και μία εξ αυτών ήταν και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην περιβόητη παράσταση «Αντιγόνη».

Τότε η εθνική σταρ είχε δεχτεί έντονη κριτική για την απόπειρά της να παίξει σε τραγωδία. Για το πώς το έζησε ο ηθοποιός είπε: «Την Αλίκη πήγαν να την αλλάξουν. Όχι, είναι σταρ. Είχαν βγει και έγραφαν για την παράσταση, πριν παιχτεί. Αυτό δεν ήταν έντιμο».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι στην αρχή ήταν αρνητικός και ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη τον έπεισε να παίξει στην παράσταση του 1990. «Είχα πει “όχι” στην αρχή για την “Αντιγόνη”. Είχα δουλειές, αλλά και δεν ήθελα, είναι διαφορετικός ο κώδικας συνεννόησης. Μέσα σε δέκα λεπτά, με πήρε η Αλίκη και μου λέει “δεν μου λες Στέφανε, έχεις αντίρρηση να παίξω τραγωδία;”. “Όχι” της λέω, “δεν έχω πάρει copyright την τραγωδία”. “Έλα να περάσουμε καλά” μου λέει. Με έπεισε η αγάπη που είχε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει. Ήταν θέμα πώς με πλησιάζει ο άλλος. Οι σχέσεις μας και το θέατρο, για μένα, είναι το κλίμα που δημιουργεί».

Και συμπλήρωσε: «Το βρίσκω ανέντιμο που έγραφαν πριν ανέβει η παράσταση. Μετά την πρεμιέρα άρχισαν οι κριτικές, δεν ήταν έντιμο. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή συνεργάτιδα, η Επίδαυρος γέμισε, ο Λυκαβηττός δεν πήγε καλά. Για να είμαστε σωστοί, πιστεύω πως κρύβει και μία δόση αλαζονείας από μέρους της. Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες “παίζω την Αντιγόνη”. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει. Δεν ξεκινάς απευθείας με τον χορό, ξεκινάς απ’ τα βασικά στοιχεία». 

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όπου κι αν πηγαίναμε, δεν είχαμε ανταπόκριση, πιο πολύ είχαμε ανταπόκριση, όταν τελείωνε η παράσταση που έπεφταν πάνω της», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Στέφανος Κυριακίδης αναφέρθηκε εκ νέου στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τετάρτης (13/03).

«Τη γυναίκα την καταδίκασαν πριν παίξει. Πικράθηκε πάρα πολύ», εξομολογήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Θα σας πω μόνο μια κουβέντα. Ήμασταν στο τέλος πια και τη βλέπω την είχαν φασκιώσει κάνει ένα τέτοιο άνοιγμα εδώ στον λαιμό της να ελευθερώσει (λίγο χώρο) και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, όπως ήταν εδώ φασκιωμένη βγάζει έτσι λίγο έτσι (μια τούφα από τα μαλλιά της έξω), είναι κακό; Της λέω "Αλίκη άργησες". Πιστεύω ότι έπαιξαν στοίχημα πάνω στην Αλίκη ότι θα την αλλάξουν. Αμ δεν αλλάζει ο άνθρωπος», αποκάλυψε σε άλλο σημείο. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top