Γνωστή ηθοποιός: «Η εγγονή μου διαγνώστηκε στα τρία της με λευχαιμία»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή «Μαμά-δες»

Η Λυδία Φωτοπούλου έχει περάσει πολλές δοκιμασίες στη ζωή της. Μια από αυτές ήταν ο θάνατος της μητέρας της στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών, τον οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ.

Λυδία Φωτοπούλου: «Το πένθος μου δεν το έζησα, δεν ήξερα να το ζήσω»

Η Λυδία Φωτοπούλου στη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταμάτη Κραουνάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency - Θωμάς Δασκαλάκης

Η Λυδία Φωτοπούλου στη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταμάτη Κραουνάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency - Θωμάς Δασκαλάκης

Μια άλλη ήταν όταν η εγγονή της -που έχει πάρει το όνομά της- διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία 3 χρονών. Τη συγκλονιστική αποκάλυψη για την περιπέτεια υγείας της μικρής Λυδίας έκανε η ηθοποιός στην Τζένη Θεωνά και την εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ, όπου βρέθηκε καλεσμένη. 

«Στα 23 μου απέκτησα τον Κωνσταντίνο. Ήταν σοκ και πραγματικά δεν ήξερα και χρειαζόταν να ρωτήσω τους γονείς μου. Ήρθε και ευτυχώς που έγινε. Ήταν ένα δώρο, άσχετα αν ήμουν πολύ μικρή και δεν είχα μεγαλώσει εγώ η ίδια. Tο αγαπημένο παιχνίδι της εγγονής μου είναι ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγεία, όταν έγινε τριών χρονών. Διαγνώστηκε στα τρία της με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει, που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα.

Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια, παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός, ήξερε τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας. 

Η Λυδία βρήκε και τον δικό της τρόπο, παίζοντας πάρα πολύ τον γιατρό. Για παράδειγμα έλεγε την "πλατούλα" που σήμαινε τις ενδοραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και να το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν "πλατούλα", όλες οι κούκλες είχαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία.

Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της μάλιστα, τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει. Είναι πολλά τα παιδάκια που αρρωσταίνουν κάθε χρόνο. Δεν είναι πια ταμπού, η επιστήμη έχει βρει τρόπους και τα πολεμάει», εξομολογήθηκε η Λυδία Φωτοπούλου. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top