Ξέσπασε ο Ιωάννης Μελισσανίδης: «Δε μάσησα με τον οχετό τους, τους μάσησα»

Όσα είπε σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Ιωάννη Μελισσανίδη

Για τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΜΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, μίλησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το πρόβλημα υγείας του Ιωάννη Μελισσανίδη: «Από τότε έχω μειωμένη όραση»

«Είχε γίνει όλος αυτός ο ντόρος τότε με το φιλί, με τον προπονητή. Όλη αυτή η χυδαία ομοφοβική επίθεση που είχε γίνει. Την ώρα που αγωνιζόμουν και νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα τέτοια επίθεση ενορχηστρωμένη ζωντανά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν αθλητή. Ήμουν τραυματισμένος, είχα πέντε κήλες στη μέση μου και προσγειώθηκα με ένα πόδι. Αντί να πούνε "Τι μάγκας είναι αυτός ο αθλητής;", άρχισαν να λένε αυτόν τον οχετό. Εννοείται ότι δε μάσησα, τους μάσησα» είπε φορτισμένος, περιγράφοντας στη συνέχεια τα όσα άκουσε και διάβασε. 

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης με ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση βρέθηκε στον καναπέ του Στούντιο 4

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης με ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση βρέθηκε στον καναπέ του Στούντιο 4

«Αν γινόταν τώρα, θα είχαν μπει οι μισοί στη φυλακή. Φανταστείτε έβγαιναν σε δελτία ειδήσεων κι έλεγαν όσα έλεγαν. Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος, υπέροχος... όταν γυρίσαμε στο Προεδρικό Μέγαρο κι ήταν η ομαδική φωτογραφία, εγώ είχα πάει πιο πίσω και δεν ήθελα. Έστειλε έναν από τους συνεργάτες του κι είπε ότι η φωτογραφία θα βγει με τον Ιωάννη και να πάω δίπλα του», εξιστόρησε ο Ολυμπιονίκης.

«Δε με επηρέασαν. Το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μου. Με έκαναν ακόμα πιο σκληρό και δυνατό. Με όλα αυτά θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι, όπως άλλα παιδιά τα έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία. Απάντησα με τη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση. Είναι αισχρό. Να είσαι ένα παιδί που φοράς το εθνόσημο της Ελλάδας κι ενορχηστρωμένα Έλληνες δημοσιογράφοι… Αυτοί έχουν το ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική τους. Ήθελαν να με δουν να καταρρέω, να κλάψεις, να πονέσεις και να σε λυπηθεί ο κόσμος», πρόσθεσε. 

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στη Θεσσαλονίκη το 2012

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στη Θεσσαλονίκη το 2012 /Φωτογραφία Eurokinissi

«Όταν μου δώσεις μία μπουνιά, δεν πρόκειται χριστιανικά να γυρίσω το μάγουλό μου. Θα μου δώσεις σφαλιάρα, θα φας μπουνιά. Έτσι, είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν πρόκειται στην επίθεσή σου να σκύψω το κεφάλι και να κλάψω. Δε μάσησα με τον οχετό τους, τους μάσησα!», κατέληξε ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην εκπομπή της ΕΡΤ1.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top