Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το παιδί μου ρωτάει γιατί δεν είμαστε ίσοι»

Όσα είπε ο παρουσιαστής για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Δείτε όσα είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην ΕΡΤ

Καλεσμένος στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος το πρωί της Τρίτης, για να πει τη δική του άποψη για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Φώτης Σεργουλόπουλος: Μίλησε για το coming out που έκανε στον Κωστόπουλο

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ είπε: «Xαίρομαι που μετά από δέκα χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνω να βλέπω μια συζήτηση ανοιχτή για εμένα, για τις οικογένειές μας, για ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά, που τα μεγαλώνουμε και που τόσο καιρό βρισκόμασταν στη σιωπή και την αφάνεια». 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία στο θέμα της τεκνοθεσίας

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία στο θέμα της τεκνοθεσίας

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Θα ήθελα να είχα μια σχέση έγγαμη και να αποφασίζαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό θα ήταν το οποίο θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων», είπε επισημαίνοντας: «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν πώς εξηγείς στο παιδί σου κι απαντώ ότι το παιδί καταλαβαίνει, ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: Γιατί δεν είμαστε ίσοι. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω. Είμαστε γονείς κι εξηγούμε στα παιδιά ό,τι κι αν προκύπτει. Είμαστε αληθινοί και δεν κρυβόμαστε. Ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν. Λεσβίες έχουν μεγαλώσει παιδιά, παντρεμένες σε οικογένεια που το έκρυβε. Τώρα εκθέτουμε τις οικογένειες μας και λέμε ποιοι είμαστε». 

Σεργουλόπουλος κατά Λιάγκα: «Καλούν ανθρώπους να μιλήσουν ομοφοβικά»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έθεσε στην πορεία το εξής ζήτημα: «Αν δηλαδή παντρεμένες γυναίκες με παιδί που έχει δύο μητέρες αποφασίσουν στο μέλλον για δεύτερο παιδί, δε θα της επιτραπεί να το κυοφορήσει επειδή είναι ζευγάρι; Δηλαδή πρώτα να πάρει διαζύγιο και να ξαναπαντρευτεί;» κι έπειτα σημείωσε: «Επειδή τέθηκε θέμα εργαλειοποίησης της γυναίκας, ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις κι οι νόμοι να τηρούνται. Η Πολιτεία καλείται να ψηφίσει ένα νόμο. Εδώ είμαστε, αυτοί είμαστε και πρέπει να προστατέψει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Η πολιτεία είναι εδώ για να μας κάνει ίσους». 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον γιο του Γιώργο όταν εκείνος ήταν ακόμα πολύ μικρούλης!

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον γιο του Γιώργο όταν εκείνος ήταν ακόμα πολύ μικρούλης! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Όσο για τις δηλώσεις που προβάλλονται καθημερινά στην τηλεόραση σχετικά με το θέμα, ο παρουσιαστής είπε: «Αυτά που έχουν δει τα μάτια μου τον τελευταίο καιρό στην τηλεόραση, με έχουν στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε ακούσει προσβολές τις οποίες τις ακούμε χρόνια τώρα κατ' ιδίαν. Τώρα οι προσβολές ακούγονται πολύ εύκολα στην τηλεόραση». 

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η εξομολόγηση για τα λάθη του παρελθόντος!

Κλείνοντας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Παιδιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν από ομοφυλόφιλους κι ομοφυλόφιλες γυναίκες και αυτό δε θα σταματήσει ποτέ. Το καλύτερο που έχει να κάνει η πολιτεία είναι να τους ακούσει και να βάλει νόμους. Και για εμένα όταν λέμε ισότητα στο γάμο είναι ισότητα για όλους. Να έχω κάθε δικαίωμα που δίνεται σε κάθε πολίτη, διότι διαφορετικά υπάρχει διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Θυμίζουμε ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος το 2013 απέκτησε έναν γιο, τον Γιώργο, μέσω παρένθετης μητέρας. «Βρίσκομαι σε μια οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, οπότε μεγάλωσα με πολλή αγάπη, κατανόηση κι αποδοχή. Και όταν μεγάλωσα ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να κάνω οικογένεια», έχει δηλώσει σχετικά ο δημοφιλής παρουσιαστής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top