Κιάρα Φεράνι: Η αποκαθήλωση της «χρυσής» influencer και το σκάνδαλο

«Pandoro-gate»: Πώς από την κορυφή βρέθηκε στον πάτο εξαιτίας ενός... κέικ

Κιάρα Φεράνι: Το τεράστιο σινεμά στο νέο σπίτι της στο Μιλάνο!

Η «χρυσή» αλλά και διασημότερη influencer της Ιταλίας, Κιάρα Φεράνι, περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στην επαγγελματική της καριέρα, αφού είναι αντιμέτωπη με μια έρευνα που γίνεται εις βάρος του και κατηγορείται για απάτη.

Η Κιάρα Φεράνι πριν από μερικές εβδομάδες ζήτησε συγγνώμη από 30 εκατομμύρια θαυμαστές της για τον «παραπλανητικό» ισχυρισμό της ότι οι πωλήσεις ενός κέικ pandoro θα χρηματοδοτούσαν ένα νοσοκομείο για παιδιά.

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση στο Instagram στις 18 Δεκεμβρίου και δεσμεύτηκε να δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ στο νοσοκομείο, αλλά δήλωσε ότι θα αμφισβητήσει το πρόστιμο.

Στην Κιάρα Φεράνι, η οποία έχει 29,4 εκατομμύρια followers στο Instagram, επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ από την ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή τον περασμένο μήνα.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι η εταιρεία της οδήγησε τους καταναλωτές να πιστέψουν ότι οι πωλήσεις των χριστουγεννιάτικων κέικ pandoro περιορισμένης έκδοσης με την επωνυμία «Ferragni» θα οδηγούσαν σε φιλανθρωπική συνεισφορά σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Όμως, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων LaPresse αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Eugenio Fusco, έθεσε τη Φεράνι και την επικεφαλής της εταιρείας κέικ, Alessandra Balocco, υπό έρευνα για διακεκριμένη απάτη.

Η έρευνα ακολουθεί ύστερα από εβδομάδες αναστάτωσης για το σκάνδαλο «pandoro-gate», το οποίο έθεσε ερωτήματα για τη σχέση μεταξύ των influencers και των προϊόντων για τα οποία πληρώνονται να προωθήσουν, ειδικά όταν πρόκειται για ισχυρισμούς περί φιλανθρωπικών δωρεών.

Σε δήλωσή της χθες, μετά την είδηση ότι πλέον βρίσκεται επισήμως υπό έρευνα, η Κιάρα Φεράνι δήλωσε πως είναι ήρεμη και εμπιστεύεται το έργο της Δικαιοσύνης.

«Είμαι ήρεμη διότι πάντα ενεργούσα με καλή πίστη και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα προκύψει από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Η σχέση μου με την Balocco ήταν εμπορική, όπως πολλές άλλες καθημερινά. Στη συγκεκριμένη, ήθελα να υπογραμμίσω τη φιλανθρωπική δωρεά που έκανε η Balocco στο νοσοκομείο Regina Margherita. Για μένα, αυτό ήταν ένα θεμελιώδες σημείο της συμφωνίας. Το να γνωρίζω ότι το μηχάνημα που μας επιτρέπει να διερευνήσουμε νέες θεραπείες για τα παιδιά που πάσχουν από οστεοσάρκωμα και σάρκωμα Ewing βρίσκεται τώρα εκεί στο νοσοκομείο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top