Έξι ταινίες με άρωμα Ελλάδας διεκδικούν Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Δείτε ποιες είναι

Δείτε το βίντεο του Breakfast@Star για την 81η τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών

Μετά το τέλος της 81ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ολό το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα Όσκαρ 2024 και στους υποψήφιους διεκδικητές του πολυπόθητου αγαλματιδίου. 

Χρυσές Σφαίρες 2024: Oι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Από τη μακρά λίστα ξεχώρισαν 265 ταινίες, οι οποίες είναι ικανές να διεκδικήσουν μία υποψηφιότητα στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας. Μάλιστα έξι από αυτές έχουν άρωμα ελληνικό. Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι:  

Fingernails

Πρόκειται για την αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που αμφισβητεί την ποσοστικοποίηση ή στατιστική απόδοση συμβατότητας του έρωτα και για να επιβεβαιώσει την πεποίθηση της, πιάνει δουλειά σε εταιρία που έχει πατεντάρει μέθοδο μελέτης συμβατότητας. Συμμετοχή στο σενάριο έχει ακόμη ένας Έλληνας, ο Σταύρος Ράπτης. 

The Holdovers (Τα Παιδιά του Χειμώνα)

Η ταινία που απέσπασε 2 Χρυσές Σφαίρες έχει αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ο σκηνοθέτης της μάλιστα είναι ιδιαίτερα φιλέλληνας, αποκτώντας Ελληνική υπηκοότητα, την οποία σκέφτεται να αξιοποιήσει γυρνώντας ταινία στη χώρα μας με Έλληνες πρωταγωνιστές.

My Big Fat Greek Wedding 3 (Γάμος αλά Ελληνικά 3)

Το τρίτο μέρος του «Γάμος Αλά Ελληνικά» γυρίστηκε σε ελληνικό έδαφος και σκηνοθετήθηκε από τη Νία Βαρντάλος που ήταν και η πρωταγωνίστρια. Στην ταινία ακούγεται κι ένα τραγούδι σε ελληνικούς και αγγλικούς στίχους που ερμηνεύουν η παραγωγός του φιλμ και σύζυγος του Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον μαζί με τον Χρήστο Μάστορα, το οποίο επίσης έχει όλα τα φόντα να διαγωνιστεί στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.

Poor Things

Χρυσές Σφαίρες: Στον Λάνθιμο & το Poor Things το βραβείο καλύτερης κωμωδίας

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε 2 Χρυσές Σφαίρες και αξιώνει ανάλογη πορεία και στα Όσκαρ. Η πλήρης φιλμογραφία μεγάλου μήκους του έλληνα σκηνοθέτη είναι διαθέσιμη σε γνωστή πλατφόρμα, ενώ μεγάλο μέρος αυτής υπάρχει και στο Cinobo. Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η προβολή της και στην Ελλάδα. 

The Promised Land (Γη της Επαγγελίας)

Ο σκηνοθέτης της ιστορικής ταινίας είναι ελληνικής καταγωγής. Μιλώντας στην ΕΡΤ είχε αποκαλύψει ότι είναι διακαής πόθος του να γυρίσει ταινία σε ελληνικό έδαφος.

Talk to Me (Μίλα μου)

Οι σκηνοθέτες του «Talk to Me» Michael και Danny Philippou είναι δεύτερης γενιάς Έλληνες της Αυστραλίας. Στο τέλος της ταινίας ακούμε κάποιους χαρακτήρες να μιλούν ελληνικά. Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν το δεύτερο μέρος της ταινίας να ξεκινά κάπου στην Ελλάδα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top