Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Δείτε τον στον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο το 2015

Οι σειρές, οι ταινίες και οι ρόλοι του γόη της σειράς Παγιδευμένοι

Backstage video από την προετοιμασία του Μιχάλη Λεβεντογιάννη στη σειρά «Παγιδευμένοι»

Ταλαντούχος, όμορφος και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος. Δίχως αμφιβολία ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Το σωστό...ρετούς του εισαγγελέα «Δημήτρη Μαρκέτου»

Φυσικά, δεν περνά απαρατήρητο το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του, αφού έχει κάνει τις γυναικείες καρδιές να χτυπούν πιο δυνατά όταν τον βλέπουν στη μικρή οθόνη ή στο θεατρικό σανίδι.

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης κλείνει τα μάτια και αφήνεται στα φιλιά του

Τη φετινή χρονιά τον απολαμβάνουμε στη σειρά Παγιδευμένοι. Πριν όμως ενσαρκώσει τον εισαγγελέα «Δημήτρη Μαρκέτο» τον είχαμε δει και σε άλλους ρόλους…διαφορετικούς μεταξύ τους.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Οι πιο cute φωτογραφίες με τον… έρωτά του!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε marketing και διοίκηση επιχειρήσεων.  Στα 22 του μαζί με το χαρτί της κατάταξής του στον στρατό αποφάσισε να κάνει και τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και να σπουδάσει υποκριτική.

 

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από όπου και αποφοίτησε το 2013 ξεκινώντας την πορεία του σε θέατρο και τηλεόραση.

«Δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός. Δεν το είχα ποτέ αυτό. Ήμουν αγχωμένος, ντροπαλός, και νευρικός. Θυμάμαι την πρώτη φορά που με ανέβασαν στη σκηνή, όντας σπουδαστής, να πω το όνομά μου, τραύλισα το επίθετό μου. Μου άρεσε, όμως, πάντα το θέατρο. Ο λόγος που άλλαξα δουλειά; Στα 22 μου, τότε που εργαζόμουν σε ιδιωτικές εταιρίες, έβγαζα καλά λεφτά, και δούλευα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, ήμουν στα τηλέφωνα με κανάλια, με ανθρώπους πίσω από προϊόντα. Ένας λόγος που το σταμάτησα αυτό ήταν ότι ήθελα να έχω προσωπικό χρόνο για μένα», είχε πει για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός.

Το 2015 ξεκίνησε το ταξίδι του στην υποκριτική. Τον Μάρτιο τον είδαμε στο επεισόδιο «Το δώρο» της αστυνομικής σειράς «10η εντολή», ενώ ακολούθησε μία ακόμη συμμετοχή στην ίδια σειρά, στο επεισόδιο «Θυμός», τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Μιχάλη Λεβεντογιάννη στην αστυνομική σειρά 10η εντολή

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Μιχάλη Λεβεντογιάννη στην αστυνομική σειρά 10η εντολή (YouTube)

Οι επαγγελματικές προτάσεις όπως καταλαβαίνετε δε σταμάτησαν εκεί, μιας και λίγους μήνες αργότερα τον είδαμε στον ρόλο του «Κωστή» του μπάρμαν στη σειρά «Μάλιστα, σεφ».

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης στη σειρά Μάλιστα Σεφ (YouTube)

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης στη σειρά Μάλιστα Σεφ το 2015


Την επόμενη σεζόν, υποδύθηκε τον Ορέστη Δελλή στο δεύτερο κύκλο της καθημερινής σειράς του ANT1 «Δίδυμα Φεγγάρια», συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου και τον παραγωγό Κούλη Νικολάου.

Η συνεργασία με τον επιτυχημένο επαγγελματικό δίδυμο και τη σεζόν 2017-2019 όπου τον απολαύσαμε στη σειρά «Το τατουάζ» όταν υποδύθηκε τον εφοπλιστή «Τόνι Νίβεν». Ήταν τότε που άρχισε να καθιερώνετε ως ζεν πρεμιέ.

Την περίοδο 2019-20 υποδύθηκε τον αστυνόμο Γιώργο Αθανασιάδη στο ερωτικό θρίλερ του ALPHA «Έρωτας Μετά», ενώ τη σεζόν 2020-21 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά του ALPHA «Αγγελική», υποδυόμενος τον επιστάτη «Μιχάλη Ζάχο».

Ποιος δε θυμάται άλλωστε τη σκηνή που κάνει ντους με το λάστιχο μετά την ιππασία αφού έγινε πρώτο trend στο twitter.

Φυσικά, ο γόης Μιχάλης Λεβεντογιάννης δε θα μπορούσε να λείπει κι από τον κινηματογράφο. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2018, στην ταινία «Αιγαίο SOS», πρωταγωνιστώντας μαζί με τους Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο και Ευαγγελία Συριοπούλου.

Τον έχουμε δει και στο θέατρο και συγκεκριμένα στις παραστάσεις «Όλα για τη μητέρα μου», «Πιάφ», «Dogville», «20 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη» και «η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια».

 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top