Βένια Καραγιαννίδου: «Προβλέπω ότι αυτός ο έρωτας θα είναι αιώνιος»

Η τραγουδίστρια ντουμπλάρει την Άννα Μάσχα στο «Αυτή η νύχτα μένει»

Το videoclip του τραγουδιού «Από στόμα σε στόμα»

Η Βένια Καραγιαννίδου είναι μια τραγουδίστρια που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό show «House of fame».

Αν και κατέκτησε την τρίτη θέση κατάφερε να ξεχωρίσει και να κάνει σταθερά βήματα και συνεργασίες με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως η Μαρινέλλα και ο Πάνος Κιάμος.

Η Βένια Καραγιαννίδου αποκαλύπτει «Ποιον Τιμωρεί» και αν είναι ερωτευμένη

Η νεαρή τραγουδίστρια άνοιξε την καρδιά της στο star.gr, και μίλησε για το νέο της τραγούδι με τίτλο: «Από στόμα σε στόμα» που κυκλοφορεί από την Panik Platinum, αλλά και για τη συμμετοχή «έκπληξη» στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Βένια, σε ποια ηλικία ξεκίνησε να υπάρχει στο μυαλό σου η ιδέα της μουσικής;

Ανέκαθεν με μάγευε το τραγούδι. Θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί να κλειδώνω την πόρτα του δωματίου μου, να φτιάχνω αυτοσχέδια μικρόφωνα που τα στήριζα σε συρτάρια για βάση και να τραγουδάω βάζοντας μουσική στη δια πασών γιατί ντρεπόμουν να με ακούνε οι δικοί μου. Πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο τραγούδησα στα 16 μου σε ένα καραόκε πάρτι και στην αρχή μου είχαν κοπεί τα πόδια! Όταν όμως άρχισα να βλέπω ενθαρρυντικά βλέμματα ένιωσα ένα απίστευτο αίσθημα ελευθερίας. Αυτό ήταν… μετά από την αποδοχή από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και την στήριξη από το στενό μου περιβάλλον κατάλαβα πως αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Η Βένια Καραγιαννίδου μμίλησε για όλα στο star.gr

Συστήθηκες στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το μουσικό show «House of fame», από το οποίο απέκτησες μεγαλύτερη δημοσιότητα και έγινες ευρέως γνωστή. Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που απέκτησες μέσω αυτής της εμπειρίας σου;

Ένας από τους βασικούς λόγους που πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο «House Of Fame» ήταν να συστηθώ στο κοινό. Από το concept του παιχνιδιού που, πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι περιείχε και εγκλεισμό, κέρδισα πάρα πολλά. Έμαθα να είμαι ψύχραιμη σε δύσκολες  συνθήκες και να προσαρμόζομαι στους χρόνους της τηλεόρασης στα live. Η συνύπαρξη με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες δε με ενόχλησε ποτέ γιατί είμαι άνθρωπος που του αρέσει η επικοινωνία. Το κομμάτι που ίσως με ζόρισε λίγο ήταν το να μπορέσω να διαχειριστώ τον αυθορμητισμό μου και να φιλτράρω αυτά που θέλω να πω λόγω της δημόσιας έκθεσης.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι «Από στόμα σε στόμα» από την Panik Platinum, σε μουσική του Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους του Γρηγόρη Βαξαβανέλη. Μίλησέ μας γι΄ αυτή τη νέα συνεργασία.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το καινούριο μου τραγούδι και αυτή την συνεργασία με δυο τόσο επιτυχημένους δημιουργούς. Ήμασταν στο στούντιο προς αναζήτηση κομματιών με τον Παναγιώτη Μπρακούλια και, μόλις μου έβαλε να ακούσω το τραγούδι, είπα "Αυτό είναι" κατευθείαν. Δεν δοκιμάσαμε να κάνουμε κανένα άλλο ντέμο. Μου έκανε το "κλικ" από την πρώτη στιγμή και ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ τον Παναγιώτη και τον Γρηγόρη για την εμπιστοσύνη τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο για το πολύ όμορφο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε για την κυκλοφορία μου καθώς και την εταιρεία μου, την Panik, για την στήριξή της.

Ταυτόχρονα, συμμετέχεις και στην επιτυχημένη σειρά «Αυτή Η Νύχτα Μένει», ντουμπλάρεις την Άννα Μάσχα τραγουδώντας κάποια από τα θρυλικά λαϊκά τραγούδια που ακούμε στα επεισόδια. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πώς νιώθεις γι’ αυτήν;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Ήταν μια απρόσμενη πρόταση που μου έγινε από την εταιρεία μου και είπα χωρίς δεύτερη σκέψη το ναι. Είναι μεγάλη μου τιμή να μου δίνεται η δυνατότητα να ερμηνεύω τόσο μεγάλα και ανεξίτηλα τραγούδια που έχουν δημιουργήσει και ερμηνεύσει τόσο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού. Επίσης, η κυρία Άννα Μάσχα, την οποία ντουμπλάρω στην σειρά και είχα την χαρά να γνωρίσω και προσωπικά είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος και εξαιρετική ηθοποιός.

Η Βένια Καραγιαννίδου ντουμπλάρει την Άννα Μάσχα και την Ηλιάνα Μαυρομάτη στο Αυτη η νύχτα μένει

Αν και κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον χώρο της μουσικής έχεις συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του χώρου όπως η Μαρινέλλα στο Christmas Theatre και με τον Πάνο Κιάμο στο Posidonio. Τι αποκόμισες από αυτές τις συνεργασίες; Β) Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Νιώθω ευλογημένη που είχα την τύχη να κάνω αυτές τις μεγάλες συνεργασίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η κυρία Μαρινέλλα είναι ένας ζωντανός θρύλος. Κάθε της κίνηση, κάθε της λέξη είναι άξια μελέτης! Αυτή η συνεργασία θα αποτελεί για μια ζωή σταθμό στην πορεία μου. Όσο για τον Πάνο Κιάμο, που βρισκόμουν δίπλα του για 8 ολόκληρους μήνες, έχω να πω πως εύχομαι να είναι όλες μου οι συνεργασίες σαν αυτή. Πήρα συμβουλές και αγάπη και είμαι πραγματικά ευγνώμων.
Μακάρι να έχω την τύχη να συνεργαστώ με όσους περισσότερους καλλιτέχνες γίνεται. Τρέφω ιδιαίτερο θαυμασμό για τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την Άννα Βίσση, τον Νίκο Βέρτη και τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Βλέπουμε να κάνεις διάφορες αλλαγές στην εξωτερική σου εμφάνιση από μελαχρινή να γίνεσαι ξανθιά και το αντίθετο. Πιστεύεις ότι η εμφάνιση ενός καλλιτέχνη αποτελεί κριτήριο για την επιτυχία στον χώρο;

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη μεγάλη αλλαγή, όπου από μελαχρινή έγινα ξανθιά, έγινε μέσα στο παιχνίδι χωρίς να είναι δίκη μου απόφαση. Ωστόσο, άλλο ένα πράγμα που έμαθα στο παιχνίδι είναι ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι την ομάδα που έχεις γύρο σου και να είσαι ανοιχτή σε δοκιμές. Πιστεύω πως είναι καλό να ανανεώνεσαι. Ακόμα και ο πειραματισμός στην εμφάνιση είναι εξέλιξη και δείχνει ενδιαφέρον και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Επίσης, ο κόσμος θέλει να βλέπει διαφορετικά πράγματα από προσωπικότητες που ενδεχομένως θαυμάζει και ακολουθεί.

Παρατηρώντας τη νεότερη γενιά και τα ακούσματα της, διακρίνουμε μια στροφή προς το trap είδος και αποστροφή από το λαϊκό είδος. Πιστεύεις ότι αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο της εποχής ή κάτι που σιγά σιγά κερδίζει έδαφος στη μουσική σκηνή;

Πάντα προέκυπταν νέα μουσικά ρεύματα και κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την trap. Καλό είναι να μη γινόμαστε αφοριστικοί με το καινούριο. Κάποτε οι παππούδες μας αντιμετώπιζαν διστακτικά την rock n' roll και πλέον είναι μια διαχρονική αξία. Παρόλα αυτά, γνώμη μου είναι πως ο Έλληνας δε θα πάψει να ακούει λαϊκά κομμάτια. Είναι στο αίμα μας. Για αυτό και θεωρώ πως ακόμα και η trap σκηνή έχει κάνει όμορφα παντρέματα και συνεργασίες με λαϊκούς καλλιτέχνες.
 
Ποιο είναι το μότο σου που σε ενθαρρύνει και σε κινητοποιεί;

«Μια ζωή την έχουμε». Αυτό είναι το μότο μου. Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και ζούμε μόνο μια φορά. Να κάνουμε αυτό που θέλει η καρδιά μας, να παίρνουμε ρίσκα και να ζούμε έντονα.

Για πολλούς ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη. Είναι κάτι που ισχύει και στη δική σου περίπτωση;

Ο έρωτας είναι έμπνευση και μαγεία. Ωστόσο ο άνθρωπος που είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει αυτά που θέλει, θα αντλήσει δύναμη από οπουδήποτε ακόμα κι αν δεν είναι ερωτευμένος.

Βένια Καραγιαννίδου: Οι σπυδαίες συνεργασίες με Μαρινέλλα και Πάνο Κιάμο

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο είμαι ερωτευμένη μονάχα με τη μουσική και προβλέπω ότι αυτός ο έρωτας θα είναι αιώνιος!

Πες μου 5 χαρακτηριστικά που καθιστούν κάποιον ιδανικό σύντροφο για εσένα.

α)χιούμορ, β)σεβασμός, γ)θαυμασμός, δ)ειλικρίνεια, ε)επικοινωνία

Τι είναι αυτό που σε αποφορτίζει μετά από μία έντονη μέρα;

Είμαι φαν της τηλεόρασης. Ειλικρινά την έχω όλη μέρα ανοιχτή! Επίσης με χαλαρώνει πολύ όμως και το να μιλάω σε βίντεο κλήση με τους φίλους μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2023 και ποιο το όνειρό σου για την πορεία σου στη μουσική;

Το 2022 ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά για μένα που μου έφερε πράγματα που δεν είχα φανταστεί, οπότε εύχομαι και το 2023 να συνεχίσει έτσι. Το όνειρό μου είναι να κάνω ωραίες συνεργασίες και ο κόσμος να αγαπήσει την μουσική μου, να την αγκαλιάσει και να περνάμε πολλές όμορφες βραδιές παρέα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top