Η Βένια Καραγιαννίδου αποκαλύπτει «Ποιον Τιμωρεί» και αν είναι ερωτευμένη

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο star.gr

Η Βένια Καραγιαννίδου συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το «House of Fame», όπου οι καταξιωμένοι κριτές την έστειλαν απευθείας στον τελικό.

Πολλοί ήταν τότε εκείνοι που την χαρακτήρισαν ως μία από τις πιο ταλαντούχες λαϊκές τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς και το πρόσφατο πρώτο της τραγούδι, το «Ποιον Τιμωρείς», τους επιβεβαιώνει.

 

Μιλώντας στο star.gr, η Βένια ανοίγει την καρδιά της για όλα: τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα και τις live εμφανίσεις, το πώς βίωσε το «House Of Fame» και με ποιους συμπαίκτες της έχει ακόμα επαφές, το φλερτ στα social media και τον ανταγωνισμό στον χώρο του τραγουδιού, την έμφυλη βία, την προσωπική της ζωή, αλλά και τη σύγκριση με καταξιωμένες τραγουδίστριες όπως η Καίτη Γαρμπή και η Νατάσσα Θεοδωρίδου.

 Πριν από λίγες ημέρες έκανες το  ντεμπούτο του με το «Ποιον Τιμωρείς». Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την κυκλοφορία του «Ποιον τιμωρείς»! Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα ένιωσα πως αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο μου τραγούδι. Το ύφος του κομματιού είναι ακριβώς αυτό με το οποίο ήθελα να συστηθώ δισκογραφικά στο κοινό και νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που το πρώτο μου επαγγελματικό βήμα υπογράφουν ο Γιώργος Παπαδόπουλος σε μουσική και η Όλγα Βλαχοπούλου σε στίχους. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ και τη δισκογραφική μου οικογένεια, την Panik Platinum, που είναι στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή, καθώς και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε το «Ποιον Τιμωρείς».

 Ξεκίνησες επαγγελματικά το τραγούδι όταν στο μαγαζί όπου δούλευες ως πωλήτρια σε ανακάλυψε ο τραγουδιστής Πάνος Ψάλτης. Φανταζόσουν ότι θα έφτανες στο σημερινό;

Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι με πίστεψε ο αγαπημένος μου Πάνος Ψάλτης, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία μέσω των ζωντανών εμφανίσεων και συστήνοντάς με και σε άλλους  μουσικούς και τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης να βελτιωθώ και να εξελιχθώ. Προσπαθούσα πάρα πολύ και το πίστευα  πως κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν οι κόποι μου.

Πήρες μέρος στο «House of Fame» όπου οι κριτές σ’ έστειλαν απευθείας στον τελικό. Τι κρατάς από τη συμμετοχή σου στο talent show και τι θες να ξεχάσεις;

Νιώθω τρομερά τυχερή που έζησα την εμπειρία του "House Of Fame" και μάλιστα από την πρώτη μέρα έως την τελευταία. Δε θέλω και δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα από αυτά που έζησα μέσα στο σπίτι. Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι και θα το θυμάμαι για πάντα. Φυσικά, η στιγμή που ξεχωρίζω και που ένιωσα περήφανη για μένα καθώς αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές μου ήταν αυτή που οι κριτές με έστειλαν απευθείας στον τελικό.

Με ποια παιδιά από το «House of Fame» συνεχίζεις να έχεις επαφές;

Με τα παιδιά που έχω κρατήσει σχεδόν καθημερινή επαφή και τους θεωρώ πραγματικά φίλους μου είναι ο Γιάννης, ο Άρης, ο Στέφανος, ο Θέμης (Holly Grace) και η Χρύσα.

Στα σχόλια στο video του «Ποιον Τιμωρείς» στο YouTube κάποιοι γράφουν ότι τους θυμίζεις τραγουδίστριες όπως η Καίτη Γαρμπή και η Νατάσα Θεοδωρίδου. Τι απαντάς σ’ αυτό; Θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους, είτε δισκογραφικά, είτε σε νυχτερινό κέντρο;

Είναι τρομερά κολακευτικό να γράφονται και να ακούγονται ανάλογα σχόλια. Εξάλλου, τραγουδίστριες όπως η Καίτη Γαρμπή, η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Άννα Βίσση είναι έμπνευση για μένα. Έχω μελετήσει τα τραγούδια τους, την πορεία τους και ονειρεύομαι μια καριέρα σαν τη δική τους. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να συνεργαστώ μαζί τους και δισκογραφικά και σε κάποιο νυχτερινό κέντρο και εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή.

Κινείσαι σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο. Έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό που να σε στεναχώρησε, π.χ. να σε σαμποτάρουν, ή να σου κλείσουν το μικρόφωνο;

Ο χώρος είναι πράγματι πολύ ανταγωνιστικός αλλά η αλήθεια είναι πως όσα χρόνια δουλεύω σε μαγαζιά δεν έχω αντιμετωπίσει εχθρικά περιβάλλοντα ούτε είχα ποτέ προβλήματα με συναδέλφους μου.

Λόγω της πανδημίας, οι live εμφανίσεις έχουν σταματήσει πολλές φορές. Πως σ’ επηρέασε αυτό, δεδομένου ότι είσαι και μία πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια;

Είναι γνωστό ότι η μουσική βιομηχανία είναι από αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο λόγω της πανδημίας. Σίγουρα, για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη η ανασφάλεια είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα εδραιωμένα ονόματα. Ωστόσο, η παύση που τέθηκε είναι γενική, επομένως όλοι περιμένουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και να μοιραστούμε με τον κόσμο όλα όσα νιώθουμε. Προσπαθώντας πάντα να βλέπω τα θετικά στην ζωή μου, προς το παρόν εστιάζω στο ότι ανήκω στην οικογένεια της Panik και στο ότι δουλέψαμε όλοι μαζί για να μοιραστούμε με εσάς αυτό το τραγούδι που τόσο έχω αγαπήσει. Με υπομονή και επιμονή, τα καλύτερα είναι μπροστά!

Είσαι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Σε έχουν φλερτάρει μέσω Instagram; Β) Έχεις δεχτεί αρνητικά σχόλια; Αν ναι, πώς αντέδρασες;

Έχει τύχει να με φλερτάρουν μέσω Instagram όπως και πολλές άλλες κοπέλες. Τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, οπότε είναι αναμενόμενο να συμβαίνουν κι αυτά. Όσον αφορά στα αρνητικά σχόλια, τα οποία είναι μέρος του παιχνιδιού όταν εκτίθεσαι στο ευρύ κοινό, χαίρομαι πολύ γιατί είναι ελάχιστα συγκριτικά με τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που λαμβάνω. Σε κάθε περίπτωση, δεν τα αφήνω να με επηρεάζουν αρνητικά. Κανένας δεν αρέσει σε όλους. Γιατί εγώ να αποτελώ εξαίρεση;

Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητες περιπτώσεις και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και έμφυλη βία. Έχεις αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Κι αν ναι, πως αντέδρασες;

Δεν έχω δεχτεί ποτέ τέτοια συμπεριφορά και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για αυτό γιατί γνωρίζω πως είναι πραγματικά θέμα τύχης το να περιβάλλεσαι από ανθρώπους, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, που σέβονται την προσωπικότητα, το φύλο και τις καταβολές σου. Δεν έχω ιδέα πώς θα αντιδρούσα αν μου συνέβαινε ποτέ ανάλογο γεγονός και νομίζω πως μόνο στην πράξη το μαθαίνεις αυτό. Εύχομαι όμως ολόψυχα να πάψουν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανένας σε αυτή τη θέση. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.

 Με ποια σειρά βάζεις τις έννοιες: «Έρωτας, φιλία, οικογένεια» και ποιο κομμάτι κατέχει η καθεμιά στην προσωπική σου ζωή;

Στην πρώτη θέση βάζω τις έννοιες "οικογένεια" και "φιλία" μαζί. Οι φίλοι μου έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή μου και με στηρίζουν όσο η οικογένειά μου. Εξάλλου, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι γεγονός ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Έπειτα βάζω τον έρωτα, όταν υπάρχει.

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Αυτό το διάστημα είμαι ερωτευμένη με τη δουλειά μου, με το ολοκαίνουριο τραγούδι μου και με όλο αυτό που μου συμβαίνει μετά την συμμετοχή μου στο “House Of Fame” και σε αυτόν τον έρωτα δύσκολα θα χωρούσε τρίτος! Προτεραιότητά μου είναι να δημιουργήσω, να βρεθώ ξανά σε επαφή με τον κόσμο τραγουδώντας και να γίνομαι διαρκώς όλο και καλύτερη σε αυτό που αγαπώ.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2022 και ποιο το όνειρό σου για την πορεία σου στη μουσική;

Στόχος μου για το 2022 και για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν είναι ο κόσμος να αγαπήσει τα τραγούδια μου, να νιώθει όμορφα συναισθήματα ακούγοντάς τα, να διασκεδάζει με αυτά και να τραγουδάμε παρέα ζωντανά και αγκαλιασμένοι χωρίς φόβο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top