Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με ανίατη νευρολογική ασθένεια

Τι είπε για το Stiff Person Syndrome η διάσημη τραγουδίστρια

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι πάσχει από σπάνια νευρολογική ασθένεια και προκάλεσε ανησυχία στους θαυμαστές της σε όλο τον πλανήτη.

ΣΕΛΙΝ ΝΤΙΟΝ

H 54χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε πως η πάθηση που την ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και της προκαλεί σπασμούς σε ολόκληρο το σώμα της ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και προσβάλει ένα άτομο στο εκατομμύριο. Πρόκειται για ανίατη πάθηση, η οποία όσο εξελίσσεται μετατρέπει τους ασθενείς σε αγάλματα, προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Το σύνδρομο Stiff-man ή στα ελληνικά «σκληρό προσωπείο», προέρχεται από την αγγλική λέξη stiff που σημαίνει «σκληρός» και πρόκειται για μια κινητική διαταραχή, η οποία παρουσιάζεται μετά από μια απτική, οπτική ή ακουστική πρόκληση, όπως π.χ. μια συναισθηματική φόρτιση, όπου οδηγεί σε μια ενσυνείδητη σύσπαση του προσώπου με παθητικές κινήσεις.

Όπως ήταν φυσικό, αποφασίστηκε και αναβολή της Ευρωπαϊκής περιοδείας της σταρ. Το 2023, η Σελίν Ντιόν θα επισκεπτόταν και την Ελλάδα, ωστόσο η εμφάνισή της στις 9 Ιουνίου 2023 δε θα πραγματοποιηθεί.

Η ανάρτηση της Σελίν Ντιόν για το πρόβλημα υγείας 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top