Καίτη Γαρμπή: Πρόστιμο «μαμούθ» από την εφορία

Τι έχει συμβεί

Ο Αντώνης Ρέμος και η Καίτη Γαρμπή συναντιούνται ξανά στην πίστα μετά από 25 χρόνια - Βίντεο Mega Καλημέρα

Η Καίτη Γαρμπή καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση «έτρεχε» στα δικαστήρια περίπου 8 χρόνια αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η προσφυγή της τραγουδίστριας στις δικαστικές αίθουσες όχι μόνο δεν απέδωσε υπέρ της αλλά διπλασίασε το ποσό από τους τόκους, αφού έχασε πλέον κάθε ένδικο μέσο και πρέπει τώρα να καταβάλει στο ακέραιο το ποσό.

ΓΑΡΜΠΗ

Η γνωστή τραγουδίστρια καταδικάστηκε μετά από δικαστικούς αγώνες οκτώ ετών

Πίσω στον Ιούνιο του 2014 η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook είχε μιλήσει για τα όσα γράφονταν για εκείνη. Τότε δημοσιεύματα ανέφεραν πως η ίδια, σε διάστημα δέκα ετών, δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων και εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ.

«Η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη ‘’φούσκα’’ της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας», είχε υπογραμμίσει τότε.

Τον Ιούλιο του 2018 ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε τη σύζυγο του Διονύση Σχοινά, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Η διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο 2000-2010. Μάλιστα, το 2014 είχε αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top