Ζάχος Χατζηφωτίου: Οι πέντε γάμοι, ο έρωτας με την Καρέζη και η κόρη του

Όσα δεν ξέρατε για την καριέρα και τη ζωή του απόλυτου μπον βιβέρ

Δείτε διάφορες φωτογραφίες του Ζάχου Χατζηφωτίου

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου σε ηλικία 99 ετών.

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, από το οποίο όμως είχε πάρει εξιτήριο. Όλο αυτό το διάστημα, συγγενείς και φίλοι βρίσκονταν στο πλευρό του άντρα που αποτελούσε τον ορισμό του «μπον βιβέρ», ευχόμενοι να ξεπεράσει τη νέα περιπέτεια με την υγεία του.

Μόλις δυο ημέρες μετά τα 99α του γενέθλια άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ποιος ήταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Γεννήθηκε στην Πλάκα στις 28 Σεπτεμβρίου του 1923.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας καταγόταν από τα Ψαρά, ενώ η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους κι εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μιλούσε αγγλικά, ααλλικά, αραβικά και ιταλικά ενώ υπήρξε μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και του ΔΣ της ΕΛΠΑ.

Στα Δεκεμβριανά, η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που είχε να κάνει με το εμπόριο υφασμάτων μέχρι το 1956.

Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Υπήρξε χρονογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή (1974-1977), στον Ταχυδρόμο με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα Νέα ως «ο Διακριτικός» από το 1977.

Εργάστηκε στην τηλεόραση κι έγινε γνωστός από την εκπομπή Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου.

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων Τα εν οίκω… εν Δήμω, Πωλείται Συνείδησις, Συννεφιάζει και στη Μύκονο, Πάντα την Κυριακή, Ο Ίακχος κι εγώ, 100 εκπομπές, Χιούμορ και ζωγραφική, Τα Μονοπάτια του Πολέμου κ.ά.

Ζάχος Χατζηφωτίου: Οι πέντε γάμοι κι η κόντρα Καρέζη-Βουγιουκλάκη 

Έκανε συνολικά πέντε γάμους, τους οποίους και διέλυσε. Ανάμεσά τους ήταν κι αυτός με την Τζένη Καρέζη, στις αρχές της δεκαετίας του '60.

«Ο πρώτος γάμος έγινε όταν ήμουν στη Βηρυτό, μετά τις μάχες του Ελ Αλαμέιν. Πατέρας έγινα στον δεύτερο γάμο μου, στα 27 μου. Δε νομίζω να είχα λαχτάρα να κάνω οικογένεια, αλλά προέκυψε. Αγάπησα βέβαια. Με καμία από τις γυναίκες μου δεν είχα να χωρίσω οικονομικά, γι’ αυτό και δεν είχαμε τσακωμούς και διενέξεις», είχε πει σε συνέντευξή του στο People.

Είχε αναφερθεί και την κόρη του αλλά και την ηλικία της. Συγκεκριμένα είχε πει: «Δε θέλω να πω την ηλικία της κόρης μου. Θα με πάρει τηλέφωνο και θα με μαλώσει. Γυναίκα είναι! Είναι όμως καλή μητέρα. Τα σπούδασε και τα τρία παιδιά της. Η μία εγγονή μου, η Δωροθέα Πασχαλίδου, είναι στην Αμερική και κάνει ταινίες. Έχω και δύο δισέγγονα. Τα έχω δει μία φορά, γιατί ο πατέρας τους, ο εγγονός μου, ζει με την οικογένειά του στην Ελβετία. Δουλεύει σε τράπεζα εκεί. Η τρίτη μου εγγονή έχει μείνει στην Ελλάδα». 

Ζάχος Χατζηφωτίου: Όσα αποκάλυψε για τη σχέση της Καρέζη με τη Βουγιουκλάκη

Ο έρωτας και ο γάμος με την Τζένη Καρέζη 

Στις 7 Μαΐου του 1962 η ήδη διάσημη ηθοποιός Τζένη Καρέζη κι ο Ζάχος Χατζηφωτίου παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο στη Φιλοθέη και φυσικά πρόκειται για το κοσμικό γεγονός των ημερών. Είχαν γνωριστεί λίγους μήνες πριν στο Λονδίνο. 

Την ημέρα του γάμου, οι καλεσμένοι που έφταναν τα 500 άτομα, δεν κατάφεραν από την κοσμοσυρροή, περίπου 5000 ανθρώπων έξω από την εκκλησία, απλών θαυμαστών της Τζένης Καρέζη ή του Ζάχου Χατζηφωτίου να παρακολουθήσουν την τελετή, γεγονός που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την ηθοποιό.

Το ζευγάρι, τον πρώτο καιρό του γάμου του έδειχνε να ζει ευτυχισμένα. Στην πορεία όμως, κι ενώ ο Ζάχος Χατζηφωτίου άρχισε να ασχολείται με τη ναυτιλία, τα ωράρια των δύο παντρεμένων άρχισαν να μη συναντιούνται ποτέ, κάτι που τους απομάκρυνε.

Μετά από πέντε χρόνια, έδωσαν τέλος στον γάμο τους, ο οποίος όμως υπήρξε πραγματικά πολύ λαμπερός. 

Πριν από περίπου δύο χρόια ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει για τον γάμο του με την Τζένη Καρέζη και τη σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Στον γάμο μας η Τζένη κάλεσε όλο το θέατρο, όλη την Αθήνα, αλλά εκείνη δεν την ήθελε!».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top