R. Kelly: Νέα καταδίκη για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική κακοποίηση

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 ετών ο διάσημος τραγουδιστής

Δείτε διάφορες φωτογραφίες του R. Kelly

Ένοχος κρίθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο στις ΗΠΑ ο σταρ της R&B μουσικής R. Kelly. Ο διάσημος καλλιτέχνης κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική κακοποίηση και καταδικάστηκε.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και τρεις κατηγορίες παρενόχλησης παιδιών. Το δικαστήριο τον αθώωσε για μια τέταρτη κατηγορία πορνογραφίας, καθώς και για συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Οι δύο συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Ρόμπερτ Κέλι: Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο τραγουδιστής

Οι ένορκοι στο δικαστήριο του Σικάγο καταδίκασαν τον 55χρονο καλλιτέχνη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, αποπλάνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε ύστερα από συνολικά 11 ώρες διαβουλεύσεων του σώματος των ενόρκων στη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών. Ο R. Kelly αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δέκα ετών.

Ο κατά κόσμον Robert Kelly που «έσκιζε» στη δεκαετία του '90, είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες που καταδικάστηκαν για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια των αποκαλύψεων του κινήματος #MeToo ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Ο R. Kelly με την κλασική, πορτοκαλί χρώματος στολή των φυλακισμένων στις ΗΠΑ

Ο R. Kelly με την κλασική, πορτοκαλί χρώματος στολή των φυλακισμένων στις ΗΠΑ /Φωτογραφία AP Images

Η ετυμηγορία έρχεται μήνες αφότου ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη καταδίκασε τον R. Kelly σε 30 χρόνια φυλάκισης τον περασμένο Ιούνιο για εκβιασμό και σωματεμπορία. Βάσει αυτής της ποινής, ο 55χρονος δε θα δικαιούται να αποφυλακιστεί μέχρι να γίνει... 80 ετών!

Το Spotify κατά της μουσικής μίσους - Αφαίρεσε τον ράπερ R Kelly από τις playlists

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκκρεμούν δυο ακόμη δίκες για σεξουαλική παρενόχληση, μια στη Μινεσότα και μια στο Σικάγο.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του R. Kelly είναι το I Believe I Can Fly του 1998
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top