Νέα καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση για τον Μπιλ Κόσμπι

Βίασε ανήλικη στη βίλα του Playboy πριν από πολλά χρόνια

Δείτε παλιότερο βίντεο για τις καταδίκες του Μπιλ Κόσμπι

Οι ένορκοι του Λος Άντζελες έκριναν ένοχο τον διάσημο κωμικό Μπιλ Κόσμπι για την υπόθεση που αφορά την Τζούντι Χουθ, μια 64χρονη σήμερα γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ως έφηβη τη δεκαετία του '70.

Οι ένορκοι, αποτελούμενοι από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άντρες, επιδίκασαν στη Xoυθ αποζημίωση ύψους 500.000 δολαρίων. Δεν ορίστηκε ως εκ τούτου άλλη ποινή σύμφωνα με το CNN. 

Ο Μπιλ Κόσμπι έξω από τα δικαστήρια του Μοντγκόμερι τον Σεπτέμβριο του 2018

Ο Μπιλ Κόσμπι έξω από τα δικαστήρια του Μοντγκόμερι τον Σεπτέμβριο του 2018 /Φωτογραφία AP Images

Η Χουθ κατήγγειλε για πρώτη φορά τον αγαπημένο «μπαμπά της Αμερικής» το 2014, υποστηρίζοντας σεξουαλική κακοποίηση κάνοντας λόγο για εκ προθέσεως και εξ αμελείας πρόκληση συναισθηματικής οδύνης.  Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974, όταν ήταν 15 ετών.

Η Χουθ ισχυρίστηκε ότι πήγε εκείνη και μια ανήλικη φίλη της στην περίφημη βίλα του Playboy, την παρέσυρε σε ένα υπνοδωμάτιο και της ρίχτηκε. Όταν αντιστάθηκε, την ανάγκασε να εκτελέσει μια σεξουαλική πράξη σε αυτόν. Με δάκρυα στα μάτια είπε στο δικαστήριο ότι αισθάνθηκε «τρελαμένη, εξαπατημένη και ανόητη» μετά το περιστατικό, καθώς οι δικηγόροι της παρουσίασαν στο δικαστήριο φωτογραφία της με τον Κόσμπι από εκείνη τη βραδιά. 

Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι - Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Οι δικηγόροι του Κόσμπι αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς της Χουθ, σημειώνοντας ότι είχε αρχικά πει ότι ήταν 15 τη στιγμή του συμβάντος, αλλά άλλαξε αυτή τη λεπτομέρεια εβδομάδες πριν από τη δίκη. Ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι είχε δώσε τη φωτογραφία της με τον Κόσμπι σε ταμπλόιντ για τα χρήματα.

Μπιλ Κόσμπι: Άνοιξε τον χορό του #MeToo

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 σε κάθειρξη από τρία έως δέκα χρόνια, επειδή το 2004 νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά μια εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ, την Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε προσκαλέσει στο σπίτι του. Ο κατηγορούμενος ως βιαστής πάνω απο 50 γυναικών, είχε καταθέσει έφεση από το 2019 στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θεωρούσε ότι η φυλάκισή του ήταν παράνομη. Εκμεταλλευόμενος έτσι ένα παραθυράκι του νόμου αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2021. 

Ο Μπιλ Κόσμπι ήταν διάσημος στις ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετία του '70

Ο Μπιλ Κόσμπι ήταν γνωστός στις ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετία του '70 /Φωτογραφία AP Images

Ποιος είναι ο Μπιλ Κόσμπι

Ο ηθοποιός έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν υποδυόταν έναν αξιαγάπητο σύζυγο και πατέρα στην τηλεοπτική σειρά The Cosby Show, ένας ρόλος που του χάρισε τον τίτλο του «Μπαμπά της Αμερικής». Το 2002, ο λογοτέχνης Molefi Kete Asante τον συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «The 100 Greatest African Americans».

Πέθανε ηθοποιός που είχε κατηγορήσει τον Bill Cosby για βιασμό

Η φήμη του, ωστόσο, καταστράφηκε όταν δεκάδες γυναίκες άρχισαν να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους, επί δεκαετίες. Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν πλέον παραγραφεί. Η καταδίκη του θεωρήθηκε ορόσημο στο κίνημα #ΜεΤοο, στον αγώνα του κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top