Αλίκη Αλεξανδράκη: Η ηλικία, ο γάμος που δεν έκανε, η φιλία με την Καρέζη

Από τη «θεία Βιργινία»... στη «κυρά Δέσπω» στις Άγριες Μέλισσες

Δείτε όσα είχε πει η Αλίκη Αλεξανδράκη στο Πρωινό

Οι fans της κωμωδίας και των Απαράδεκτων τη θυμόμαστε από τον σύντομο ρόλο της «Θείας Βιργινίας», που την απασχολούσαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ανιψιού της, «Γιάννη», που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία στην κωμική σειρά ο Γιάννης Μπέζος.

Με δεσποτική και ταυτόχρονα... φιλελεύθερη διάθεση ως «Δέσπω» στις Άγριες Μέλισσες

Η «Θεία Βιργινία», κατά κόσμον Αλίκη Αλεξανδράκη, επέστρεψε τηλεοπτικά το 2019 με τη σειρά Άγριες Μέλισσες υποδυόμενη την κατάκοιτη μητέρα του ενωμοτάρχη (Γιώργος Σουξές), που με τις απόψεις και τις παρεμβάσεις της άλλαξε το ρου της ιστορίας

Εκτός από το θέατρο, μιας κι όλα αυτά τα χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες παραστάσεις, παρά την αποχή της από τη μικρή οθόνη, υπήρξε ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά πρόσωπα στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης.

Η Αλίκη Αλεξανδράκη το 2018 στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Η Αλίκη Αλεξανδράκη το 2018 στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Χριστουγεννιάτικη ιστορία /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Το βιογραφικό της Αλίκης Αλεξανδράκη

Γεννήθηκε το 1945, είναι 77 ετών, κι αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965.

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, παρότι την είχαν απορρίψει όταν έδωσε εξετάσεις.

Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις παραστάσεις.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τις σειρές Αστερισμός των Λύκων και Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Ένας από τους χαρακτηριστικούς τηλεοπτικούς της ρόλους ήταν κι αυτός στην Αστροφεγγιά το 1980.

Ως «θεία Βιργινία» πήρε αγκαλιά τον Γιάννη Μπέζο στους Απαράδεκτους

Με την αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης είχε μια μικρή συμμετοχή στη σειρά Οι Τρεις Χάριτες, ενώ οι νεότεροι την απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα στον ρόλο της «Θείας Βιργινίας» στους Απαράδεκτους.

Την έχουμε δει σε δεκάδες μικρούς ρόλους σε σειρές όπως: 7 Θανάσιμες Πεθερές, Είσαι το ταίρι μου, Άγιο είχαμε, Τρεις ευχές και Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα.

Η ηθοποιός μετράει σχεδόν 50 χρόνια στο... σανίδι

Η ηθοποιός μετράει σχεδόν 50 χρόνια στο... σανίδι! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τον Σεπτέμβριο του 2019 τη γνώρισε -και την αγάπησε- το νεότερο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο της «κυρά Δέσπως», στις Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1.

Δεν έχει καμία συγγένια με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, παρότι κι εκείνος υπήρξε παντρεμένος με μια... Αλίκη, την Αλίκη Γεωργούλη.

Ήταν στενή φίλη με την Τζένη Καρέζη και την Έλλη Λαμπέτη.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Όρνιθες (2016), Γκόλφω (2013), Δεκαήμερο (2014), Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2018).

Το 2012 πρωταγωνίστησε στην παράσταση Τερέζα Ρακέν

Το 2012 πρωταγωνίστησε στην παράσταση Τερέζα Ρακέν /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Αλίκη Αλεξανδράκη: «Δεν είχα όνειρο για έναν γάμo»

Για το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έκανε τη δική της οικογένεια, είχε δηλώσει στο περιοδικό You Weekly: «Δεν έτυχε, δε βίασα τις καταστάσεις. Δεν είχα όνειρο για έναν γάμο, ενώ είχα συντρόφους, αλίμονό μου αν δεν είχα, γιατί δεν μπορεί μια γυναίκα να μη γνωρίσει κι αυτή την πλευρά στη ζωή της».

Το ισχυρό δέσιμο με τους γονείς της

Εκείνη επέλεξε να μείνει μόνη, αλλά οι γονείς της ήταν αγαπημένοι μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Οι σχέσεις της ηθοποιού με τη μητέρα και τον πατέρα της ήταν άριστες και πάντα μιλά με αγάπη και για τους δύο. 

«Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε μόλις δύο χρόνων στην Ελλάδα, το 1922. Δεν ήρθε, όμως, ως πρόσφυγας, αλλά πριν γίνει το μεγάλο κακό της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η οικογένειά της ήταν μέρος της διανόησης της Πόλης -ήταν επιστήμονες και καθηγητές πανεπιστημίων-, είχαν κατά κάποιον τρόπο προβλέψει τι θα γινόταν και είχαν φύγει νωρίτερα.

Ο πατέρας μου, από την άλλη πλευρά, καταγόταν από ελληνική οικογένεια που είχε φύγει από τα νησιά του Ιονίου και ζούσαν για πολλά χρόνια στη Ρουμανία. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο, όπου συνάντησε τη μητέρα μου, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και έζησαν πολύ αγαπημένοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Ο πατέρας μου ήταν λογιστής, τελειόφοιτος της εμπορικής σχολής, της σημερινής ΑΣΟΕΕ και η μητέρα μου συνεργαζόταν για χρόνια με τον αδερφό της, που ήταν αρχιτέκτονας και ειδικευόταν στα βυζαντινού τύπου κτίσματα», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Η συμμετοχή στις Άγριες Μέλισσες

«Όλοι οι νέοι ηθοποιοί στις Άγριες Μέλισσες είναι υπέροχοι. Κάποια παιδιά από αυτά δεν τα ήξερα και έχω μείνει κατάπληκτη. Είναι πολλές φορές που τους βλέπω και λέω "ρε συ, πώς το έκανε αυτό;". Και λέω μπράβο. Ένα μέρος της επιτυχίας αυτής της σειράς, οφείλεται πάρα πολύ στο κάστινγκ», είχε δηλώσει στο Πρωινό για τη συμμετοχή της στη σειρά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top