Κώστας Γκουσγκούνης: Ο έρωτας με τη σύζυγό του και η αδυναμία στην κόρη του

Ο «καφετζής» του Χορν που έγινε ο βασιλιάς των αισθησιακών ταινιών

Δείτε συνέντευξη του Κώστα Γκουσγκούνη στην εκπομπή Τα Καρντάσιανς το 2014

Το πρωί της Δευτέρας έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Γκουσγκούνης σε ηλικία 92 ετών

Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Έλληνας ηθοποιός και φωτογράφος, γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε δεκάδες ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο, είχε συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου.

Το βιογραφικό του Κώστα Γκουσγκούνη

Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου του 1931.

Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άνοιξε φωτογραφείο στη Λεωφόρο Μεσογείων, στον Χολαργό.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Έχει αποκτήσει μια κόρη τη Χαρούλα και δύο εγγονούς τον Δημήτρη και τον Κώστα, που πήρε το όνομα από τον παππού του.

Όπως είχε δηλώσει ερωτεύτηκε μία φορά στη ζωή του κι αυτή τη γυναίκα την παντρεύτηκε δύο φορές. Ήταν μαζι 50 ολόκληρα χρόνια.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης ανάμεσα στον Τζώννυ Βαβούρα και τον Νίκο Ζερβό το 2010

Ο Κώστας Γκουσγκούνης ανάμεσα στον Τζώννυ Βαβούρα και τον Νίκο Ζερβό το 2010 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου τις δεκαετίες του '70 και του '80, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές, που συζητιούνται μέχρι σήμερα.

Είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με πάρα πολλές γυναίκες, αλλά μόνο με μια δέθηκε. Όταν η σύντροφός του έφυγε από τη ζωή, του στοίχισε ψυχολογικά.

«Στην αρχή η γυναίκα μου ζήλευε, αλλά μετά... καμάρωνε!», είχε δηλώσει το 2014 στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή Τα Καρντάσιανς.

Ανάμεσα στους φίλους των ταινιών πορνό είναι γνωστός ως «Θρυλικός», «Βασιλιάς του σεξ», «Cult», «Σύμβολο του σεξ».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε στην Αρτέμιδα Αττικής.

Οι ταινίες πριν τα... πορνό

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή είχε ελάχιστες λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά κι αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ...13 Μποφόρ κ.λπ.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης στην ταινία Μια ζωή την έχουμε 

Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση, όπως στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην ΕΡΤ το 1975. Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία.

Δίπλα από τη Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία Η θεία από το Σικάγο του 1957

Δίπλα από τη Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία Η θεία από το Σικάγο του 1957
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top