BBC: Πληρώνει σημαντικές αποζημιώσεις στον πρώην γραμματέα της Diana!

Για τη συνέντευξη βόμβα που είχε δώσει η προγκίπισσα το 1995

Ένα «σημαντικό ποσό» ως αποζημίωση πλήρωσε τον πρώην ιδιωτικό γραμματέα της πριγκίπισσας Diana, Πάτρικ Τζέφσον, το BBC και του ζήτησε «ανεπιφύλακτα» συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ εξασφάλισε συνέντευξη με την πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1995!

H συνέντευξη έγινε δημοφιλής εξαιτίας των μεγάλων αποκαλύψεων που είχε κάνει η τα όσα αποκάλυψε η Diana σχετικά με τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. 

Σε δήλωση, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε: «Το BBC και ο διοικητής Πάτρικ Τζέφσον κατέληξαν σε συμφωνία μετά τη δημοσίευση της αναφοράς του πρώην επικεφαλής της αστικής δικαιοσύνης λόρδου Ντάισον».

Ο Ντάισον, διορίστηκε για να εξετάσει τις συνθήκες γύρω από την συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Νταϊάνα είπε: «Ήμασταν τρεις σε αυτό τον γάμο, οπότε υπήρχε λίγο συνωστισμός», αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. 

Ο διοικητής Τζέφσον ήταν ιδιωτικός γραμματέας της Νταϊάνα. Το BBC αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι προκλήθηκε σοβαρή ζημιά σε εκείνον ως αποτέλεσμα των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε η συνέντευξη με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, οι οποίες έγιναν εμφανείς ως αποτέλεσμα της αναφοράς Ντάισον. Το BBC ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη από τον διοικητή Τζέφσον για τη ζημιά που του προκάλεσε και έχει πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα. Το BBC πλήρωσε επίσης τον διοικητή Τζέφσον ένα “σημαντικό ποσό” ως αποζημίωση, το οποίο ο ίδιος σκοπεύει να δωρίσει σε βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχει επιλέξει ο ίδιος». 

Η έρευνα του Ντάισον διαπίστωσε ότι το BBC κάλυψε την «ανειλικρινή συμπεριφορά» του Μπασίρ ώστε να εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη με την Νταϊάνα και «υστερούσε σε υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας». 

Ο δημοσιογράφος παραβίασε τις οδηγίες του παραγωγού του BBC όταν πλαστογραφούσε τραπεζικές δηλώσεις και τις έδειξε στον κόμη Σπένσερ για να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα το 1995, ανέφερε η έκθεση του Λόρδου Ντάισον. Ο Τζέφσον ήταν ο ιδιωτικός γραμματέας της Νταϊάνα επί οκτώ χρόνια.

Ο Τζέφσον είπε σε ανακοίνωση: «Μετά από 25 χρόνια, αποτελεί ανακούφιση το ότι καταλήξαμε κάπου σε αυτή την επίπονη κατάσταση. Είμαι ευγνώμων στον λόρδο Ντάισον και τους δημοσιογράφους, των οποίων η επιμονή έφερε στο φως την αλήθεια και τώρα, ανυπομωνώ να δώσω τις ζημιές που μου απονεμήθηκαν, στον ξενώνα για παιδιά Ty Hafan, στην Ουαλία, στη μνήμη της αείμνηστης πριγκίπισσας της Ουαλίας, Νταϊάνα». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top